نمونه متن کتاب فرهنگ خانواده
خانواده و حکمت آفرینش
اگر چه همه پدیده های جهان ، آیت های خداوند سبحان اند و همه قوانین تکوینی ، سنت های خدای رحمان اند ؛ اما خداوند برهی پدیده ها و آیت ها و بعضی از قانون ها و سنت های خود را برجسته می کند ، تا بهتر دیده شوند و از آن بهره افزون تر برده شود .
یکی از آن آیت ها و قانون هایی که خداوند به رخ بشر کشیده و اندیشه آدمی را به سوی آن معطوف داشته است ، زوجیت زن و مرد و وجود سکینت ، مودت ، رحمت ( آرامش ، محبت ، نیکخواهی ) میان آن دو است . این آیه را بنگرید :
و از آیت های خداوند ( و از نشانگان حکمت او ) آن است که برای شمایان از جنس خودتان همسرانی آفرید ، تا نزدشان بیاسایید و میانتان مودت و رحمت و مهربانی و عطوفت نهاد .
زندگی ای که این سه نعمت ( سکینت ، مودت و رحمت ) یا برخی از این ها را نداشته باشد ، لنگان و کم توان یا ناتوان است و معلوم می شود که از آن آیت و قانون تکوینی الاهی ، کم بهره یا بی بهره است . معیار و میزان سامان داری زندگی خانوادگی ، همان است که در این آیه بیان شده است . این ملاک اصلی است . ( صفحه 24 )
همسرتان را اشباع کنید
از جلوه های مردانگی مرد ، توانایی او در اشباع غریزه جنسی همسرش است . اگر چه آمیزش جنسی زن و شوهر ، داد و ستدی دو سویه است و در این عرصه ، هر دو باید فعال باشند و از هم کام بگیرند و به هم کام بدهند و همدیگر را ارضا کنند ، اما اکنون سخن درباره اقتدار مرد است . از نشانه های اقتدار مرد ، توانایی او در ارضای جنسی زن است . آن گاه که زن از ناحیه تعامل جنسی از شوهرش خشنود باشد ، اقتدار او را به رسمیت می شناسد و اگر خشنود نباشد ، مردانگی وی را به رسمیت نمی شناسد . از این روست که بر مرد لازم است فنون تعاملات جنسی را کاملا بداند و توان ارضای همسرش را داشته باشد . و اگر نمی داند و نمی تواند ، باید مهارت های آن را بیاموزد و توانایی آن را کسب کند . ( صفحه 251 )
روان پزشکی و روان درمانی
همان گونه که بزرگ ترین علت ناکامی جنسی ، ناراحتی های عصبی و روانی است ، مهم ترین چاره کار این آسیب ، درمان بیماری های اعصاب و روان است . این درمان ، مرحله ها و شکل های گوناگونی دارد که برجسته ترین آن ها روان پزشکی و روان درمانی است . به همسران توصیه اکید می کنیم که برای درمان ناتوانی یا کم توانی جنسی و هر گونه اختلال در این قلمرو ، از دانش و فنون روان پزشکی و روان درمانی استفاده کنند . حقا که مراجعه به روان پزشکان حاذق و روان درمانگران ماهر ، راهکار بسیار موثری در درمان اختلال های جنسی است .
از وظایف مشاوران دانا این است که هنگام نیاز ، مراجعان خود را به روان پزشک و روان درمانگر ارجاع دهند و نیز از ایشان برای راهنمایی مراجعان خود مدد بجویند . مشاوره ، روان پزشکی و روان درمانی ، سه قلمرو و هم مرز هستند . مشاوره ، روان پزشک و روان درمانگر نیز سه همکار همدوش اند . ممکن است روان پزشک ، علاوه بر داروهای خوراکی ، داروهای موضعی نیز تجویز کند ؛ مانند پمادها و اسپری های حساسیت زدا ؛ که کمک کار آمدی است برای درمان زودانزالی و زود ارضایی . ( صفحه 331 )
هوو های ساختگی
آنچه از واژه هوو به ذهن خطور می کند ، خانمی است که مردی همسردار او را به همسری بگیرد . همسران مردی که بیش از یک همسر دارد ، هوو های یکدیگرند . این معنای لغوی و عرفی هوو است و مردمان به آن حساسیت دارند . اما هوو های دیگری نیز در زندگی خانوادگی یافت می شوند که حقیقی نیستند . ما نام این هووهای ساختگی را هوو چه می نهیم ؛ هوو های کوچولو .
عدد این هوو چه ها بسیار بیش از هوو های واقعی است . گاهی همین کوچولوهای ساختگی ، چنان از زندگی خانوادگی دمار بر می آورند که آن بزرگ های واقعی چنین نمی کنند . این کوچک های بزرگ که چندان به چشم نمی آیند و همسران ، آن ها را چندان جدی نمی گیرند ، تعدادشان بسیار است . اینک برخی از آن ها را بنگریم .
1 – فرزند !
2 – والدین
3 – خویشاوندان
4 – دوستان
5 – کتاب
6 – تلوزیون
7 – تلفن
8 – ستایش های ناشیانه
9 – هرچه که حساسیت همسر را بر می انگیزد ( صفحه 417 )
فهرست کامل کتاب فرهنگ خانواده :
فهرست اجمالی
سخن نویسنده
بخش یکم : باید ها ، مهارت ها و ضرورت های زندگی خانوادگی
فصل اول : نظام خانواده
فصل دوم : ضرورت آموزش مهارت های زندگی خانوادگی
فصل سوم : تفاهم ها و تفاوت ها
فصل چهارم : زندگی حقوقی ، زندگی اخلاقی
فصل پنجم : حصار زندگی
فصل ششم : رفاقت ؛ رمز سعادت
فصل هفتم : سطح امید
فصل هشتم : استقلال عاقلانه
فصل نهم : پیوند خویشاوندی
فصل دهم : هر روز ، یک سخن دلاویز
فصل یازدهم : دیانت و سعادت
فصل دوازدهم : کیمیای قناعت
فصل سیزدهم : معجزه هدیه
فصل چهاردهم : زندگی هدفمند
فصل پانزدهم : فراغت ویژه
فصل شانزدهم : اقتدار مرد
فصل هفدهم : ریحانگی زن
فصل هجدهم : رکن زندگی خانوادگی
بخش دوم : نبایدها ، آسیب و آفت های زندگی خانوادگی
( آسیب شناسی و آفت زدایی )
فصل اول : شوخی های زهر ناک
فصل دوم : ستایش های ناروا
فصل سوم : مقایسه های ناروا
فصل چهارم : تحمیل های ناروا
فصل پنجم : برانگیختن غیرت و حسادت همسر
فصل ششم : عیب جویی و عیب گویی
فصل هفتم : هوو های ساختگی
فصل هشتم : برادر سالاری
بخش سوم : دوران کمال ، مسائل دوران بازنشستگی و کهنسالی
دوران شکوهمندی
فصل اول : دوران کمال
فصل دوم : ویژگی های دوران کهنسالی
فصل سوم : قدرت فکر در دوران کمال
فصل چهارم : رابطه کهنسالان با فرزندان
منابعی برای مطالعه بیشتر
فهرست تفصیلی