اولیای دین، با توجّه به اهمیت خانواده در حیات انسانی، مطالب ارزشمندی را بیان نمودهاند که در قالب حدیث به دست ما رسیدهاند. از این رو، حدیث، منبع مطمئنی برای یافتن اطلاعات لازم در بارۀ خانواده و مهارتهای زندگی زناشویی است. از يافتههاي مهم اين پژوهش، آن است كه همه آموزههاي خانوادگي اسلام، از پيش از ازدواج و پس از آن، بر محور پايداري و رضايت زناشويي استوار است. شيوۀ انتخاب همسر و معيارهاي آن، و تنظيم تعامل همسران با يكديگر، همگي به گونهاي طراحي شدهاند كه در پایان، كارآمدي، رضامندي و پايداريِ خانواده را تأمين كنند. از اين رو، امورِ پيش از ازدواج و حتّي داشتن شناخت لازم نسبت به همسر و ازدواج، در چارچوب پايداري و رضايت زناشويي طرح شدند.
این کتاب از سه فصل اصلی ترغیب به ازدواج، عوامل پیشینی پایداری و رضامندی، و عوامل پسینی پایداری و رضامندی تشکیل شده است.
در پیش گفتار کتاب آمده است: خانواده، از نهادهای مهم و همیشگی جامعۀ انسانی است که سلامت آن، نقش مهمّی در سلامت فرد و جامعه دارد. احساس کامیابی و شادکامی همسران و همچنین رشد و تربیت فرزندان، به موفّقیت خانواده بستگی دارد.
این، نکتهای است که اگر مورد توجه قرار نگیرد، ممکن است آسیبهای فراوانی (مانند: همسرآزاری، اعتیاد، طلاق، خیانت و فرار از خانه) را در پی داشته باشد.
از مزیّتهای متن حاضر، آن است که مبتنی بر یک دیدگاه نظری در پایداری و رضایت زناشویی است و همۀ مطالب، بر گِرد آن، شکل گرفتهاند.
لذا از انسجام تئوریک (نظری) برخوردار است. همچنین سعی شده تا از توصیۀ صِرف، پرهیز شود و به همین خاطر، تا حدّ امکان، آموزههای اسلامی تبیین شدهاند تا منطق حاکم بر آنها و نقشی که در پایداری و رضامندی زندگی دارند، برای مخاطب، روشن شود، و نیز سعی شده است که نظام مطالب، ناظر به موقعیتهای عینی و ملموس
زندگی باشد، تا اثر، با قابلیّت های کاربردی، در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.