حساسیت تربیت دختران بر هیچ پدر و مادری پوشیده نیست ، هر چه دخترانمان بزرگ تر می شوند . نارضایتی ما از شیوه ی تربیتی مان نیز افزایش می یابد و گمان می کنیم کمتر از هر روز می توانیم نقش موثری در تربیت آن ها داشته باشیم .
داشتن دخترانی موفق آرزوی هر پدر و مادری است و دستیابی به این مهم ، نیاز به آگاهی و دانش دارد . تجهیز والدین به آگاهی از این موضوع ، پیمودن مسیر را هموارتر کرده و آینده ی روشنی برای فرزندان رقم خواهد زد . در این کتاب راهکارهایی ارائه شده است تا والدین به وسیله ی آن بتوانند دخترانی شاد ، مسئولیت پذیر ، اجتماعی و کوشا داشته باشند و همچنین بتوانند فاصله های ناشی از دگرگونی های رشد را کمتر کرده و واکنش در برابر وسیله دخترانی موفق بپرورانند .
نمونه متن کتاب 101 کلید طلایی در تربیت دختران موفق :
دختر شما چگونه از اینترنت یاستفاده می کند ؟
استفاده از اینترنت به طور متعادل یا به خودی خود ، مشکلی نخواهد داشت ، اما متاسفانه برخی از دختران با استفاده ی زیاد از آن دچار مشکلاتی از قبلی دسترسی به سایت های غیر مجاز و به دست آوردن بعضی اطلاعات که اصلا مناسب سن آنها نیست ، میشوند که این اطلاعات می تواند برای آنان زیان آور باشد . همچنین باعث ایجاد آشنایی و ارتباط با افرادی که فرهنگ های متفاوتی با وی دارند و یا ممکن است حتی اختلاف سنی زیادی با وی داشته باشند ، بشود که این می تواند عامل اصلی ایجاد مشکل عاطفی برای دختران شود و حتی ممکن است با به دست آوردن اطلاعاتی از این طریق ، بعضی از ارزش های خانوادگی زیر سوال برود .
مشکل اساسی در این خصوص عدم نظارت والدین است ، زیرا همان گونه که اینترنت می تواند منبع خوبی از اطلاعات مفید باشد ، میتواند به همان نسبت هم مضر باشد . گاهی ممکن است بابت خرید و فروش اینترنتی ، اطلاعات شخصی خود والدین از قبیل شماره تلفن و شماره کارت بانکی را در اختیار دیگران قرار دهند و باعث بروز مشکلات حادی شوند . در طی سال های اخیر ، اینترنت رشد روز افزونی داشته است . برخی کارشناسان بر این باورند که شناخت تاثیرات بلند مدت آن بر دختران در طی یک مدت زمان کوتاه میسر نخواهد بود . با ورود به اینترنت ، دختران با الگوهای رفتاری آشنا می شوند که ضرورتا در دنیای واقعی جایگاهی ندارد .
آیا دختر خود را در کارهای خانه سهیم کنید ؟
والدین از اینکه مدام به دخترشان بگویند که در کارهای خانه کمک کنند ، خسته می شوند . دختران کوچک اغلب گله دارند که مادر می گوید : زباله ها را بیرون بگذار ، میز غذا را آماده کن ، برگ های حیاط را جمع کن ، البته این کارهای کوچک برابر مسئولیت زیاد بزرگ سالان برای اداره خانه بسیار اندک و ناجیز است . در برابر این خدمات بسیار کم ، والدین برای برطرف کردن نیازهای فرزندشان وقت بسیاری می گذارند . او را به کلاس های مختلف می برند و می آورند . برایش خرید می کنند و هنگامی که دوستانشان را به خانه دعوت کرده اند ، همه چیز را مهیا می کنند .
والدین اعتقاد دارند که همه ی افراد خانواده باید در کارهای خانه کمک کنند . آن ها معتقدند که اگر دخترشان در کارهای روزمره به آنها کمک کند ، حس مسئولیت پذیری در آن ها ایجاد شده و به رشد فکری آنها بارور می سازد . با وجود این بیشتر دختران ، کارهای خانه را با یادآوری های مکرر ، تهدید ، رشوه ، دعوا و جر و بحث انجام می دهند . در حقیقت این مساله در مورد دختران کوچک تر و حتی ده تا سیزده ساله هم صدق می کند .
فصل اول : کودکی خوبی برای دختر خود رقم بزنید
فصل دوم : دربارهی دوران بلوغ با دختر خود گفتگو کنید
فصل سوم : به خاطر داشته باشید گاهی دوستانش را به شما ترجیح خواهد داد
فصل چهارم : در رابطه ی دختر خود با همسالانش او را راهنمایی کنید
فصل پنجم : در خانه قانون وضع کنید
فصل ششم : بدانید پگونه تشویق کنید
فصل هفتم : بدانید چگونه تنبه کنید
فصل هشتم : جمله دوستت دارم را بر زبان بیاورید
فصل نهم : دختر شما چگونه از اینترنت استفاده میکند ؟
فصل دهم : برخی رفتارهای دختر خود را نادیده بگیرید
فصل یازدهم : با مدگرایی دختر خود چه کنید
فصل دوازدهم : با میل به خودآرایی دختر خود چه کنید
فصل سیزدهم : دختر خود را در مفید گذاراندن اوقات فراغت یاری کنید
فصل چهاردهم : به دختر خود خود بیاموزید با خواهر و برادر خود کنار بیاید
فصل پانزدهم : آیا دختر خود را در کارهای خانه سهیم کنید ؟
فصل شانزدهم : به حریم خصوصی دختر خود در خانه احترام بگذارید
فصل هفدهم : با پارخاشگری دختر خود چه کنید
فصل هجدهم : به دختر خود بیاموزید ساعت خواب معینی داشته باشد
فصل نوزدهم : در تربیت دختر خود صبور باشید
فصل بیستم : راستگویی را به دختر خود بیاموزید
فصل بیست و یکم : مطالعه کردن را به دختر خود بیاموزید
فصل بیست و دوم : ورزش کردن را به دختر خود بیاموزید
فصل بیست و سوم : آداب معاشرت را به دختر خود بیاموزید
فصل بیست و چهارم : با دختر خود بازی کنید