یک کارشناس امور خانواده با اشاره به لزوم افزایش جمعیت در کشور گفت: عده ای که مخالف افزایش جمعیت هستند، حوصله مدیریت صحیح افزایش جمعیت را ندارند.
زهرا آیتاللهی در گفت و گو با خبرنگار جامعه فارس با اشاره به لزوم افزایش جمعیت در کشور گفت: رشد و توسعه یک کشور مرهون امور مختلفی است و یک موضوع جمعیت جوان و مولد یک کشور است البته مسائل دیگری نیز نقش دارد که مدیریت مطلوب جمعیت از جمله این موارد است.
وی ادامه داد: علیرغم اینکه امکانات مواردی از حیث زمینی، منابع طبیعی و زیرزمینی و نیروهای خوش فکر هم اکنون در کشور ما زیاد وجود دارد و هر روز شاهد موفقیتهای آنها در جهان هستیم اما متأسفانه وضعیت جمعیت در کشور ما به گونهای است که در بسیاری از استانهای ما نرخ باروری به زیر نرخ جانشینی رسیده است و اگر همین مسیر ادامه پیدا کند ما در آینده نه چندان دور دچار رشد منفی جمعیت خواهیم بود.
آیتاللهی افزود: در این صورت کشورمان دیگر جمعیت جوان نخواهد داشت و جمعیت سالمند هم افزایش پیدا میکند و کشوری که جمعیت سالمند آن زیاد باشد مصرفکننده خواهد بود چرا که این قشر از جامعه به انواع و اقسام خدمات نیاز دارد بدون اینکه بتواند خدماتی را به جامعه ارائه دهد.
وی ادامه داد: طبیعی است وقتی یک کشور جمعیت جوان فراوان داشته باشد در ابعاد مختلف میتواند رشد و توسعه اقتصادی و تأثیرگذاری فرهنگی داشته باشد. از سوی دیگر جمعیت جوان، جمعیتی شجاع است و میتواند در رشد سیاسی نیز گامهای خوبی بردارد.
این کارشناس امور زنان افزود: جمعیت سالمند محتاط و محافظهکار است و اگر کشوری در معرض تهدید قرار بگیرد اگر جمعیت آن کشور جوان باشد میتواند از خود دفاع کند و کشور ما نیز در طول سالهای اخیر با نامردیها و تهدیدات زیادی از سوی دشمن مواجه بوده است و در این شرایط جمعیت جوان است که میتواند حافظ منافع کشور باشد.
آیتاللهی اظهار داشت: وقتی آمار به وضوح نشان میدهد که ظرفیت کشور برای افزایش جمعیت بیشتر از این مقدار است اما همچنان عدهای مخالف افزایش جمعیت در کشور هستند در صورتی که مسئولان میتوانند با مدیریت خوب جمعیت زندگی خوبی را برای مردم فراهم کنند اما ممکن است برخی حوصله مدیریت صحیح جمعیت را نداشته باشند و در این صورت آنها میتوانند مدیریت را برعهده نگیرند و عدهای مسئولیت قبول کنند که میتوانند به درستی مدیریت جمعیت داشته باشند و از جمعیت جوان برای رشد جامعه استفاده کنند.
وی افزود: بنابراین مسئله ذهنیتهای غلط نیست چون امروزه با توجه به اطلاعات صد درصد علمی کاملا روشن و واضح است که کشور ما نیاز به افزایش جمعیت دارد.
این کارشناس امور زنان خاطر نشان کرد: ما نیاز به آگاهی دادن به مردم داریم و اگر مردم مقدمات افزایش جمعیت را منطقی درک کنند خودشان وارد میدان میشوند. ما مدتی در کشور جنگ داشتیم و در آن زمان شاهد بودیم که مردم خودشان فرزندان جوانشان را به جنگ میفرستادند چون به این نتیجه رسیده بودند که ما در یک جریان تهاجم ظالمانه قرار داریم و دفاع از کشور یک وظیفه دینی و اخلاقی است.
آیتاللهی افزود: اگر مردم متوجه شوند ما با یک خطر مواجه هستیم و متوجه شوند که منفعت مردم در افزایش جمعیت است خودشان مدافع سیاستهای جمعیتی میشوند و مردم باید به این نتیجه برسند که فرزند مایه برکت، نشاط، پویایی و الفت میان زن و شوهر است.
وی ادامه داد: ما مدتهای مدیدی آثار منفی فرزند آوری را در جامعه ترویج کردیم. درست است که فرزند آوری زحمت زیادی دارد اما فوایدی نیز دارد که به مراتب بیشتر از سختیهاست.
این کارشناس امور خانواده افزود: ما چرا باید بار فرزند آوری را سنگین تلقی کنیم؟ برخی تفکرات غلط و برنامههایی که نیاز جدی فرزندان نیست باعث شده است که هزینه فرزند آوری سنگین تلقی شود چرا که در گذشته بچهها با همبازیهای خود در خانواده بازی میکردند و رفاقت و دفاع از خود را یاد میگرفتند و از رشد هوشی بیشتری برخوردار بودند اما هم اکنون گوشیهای موبایل و رایانه جای خواهر و برادرها را در خانوادهها گرفته است.
آیتاللهی اظهار داشت: بسیاری از هزینههایی که برای فرزند آوری متحمل میشویم غیرواقعی است و فرزند آوری منافع زیادی دارد که میتواند باعث سعادت خانواده باشد. هم اکنون شاهد هستیم خانوادههایی که شرایط اقتصادی بسیار خوبی نیز دارند حاضر به فرزند آوری نیستند و تک فرزندی را ترجیح میدهند بنابراین شرایط اقتصادی دلیلی برای کاهش فرزند آوری نیست و این موضوع نیاز به فرهنگسازی صحیح دارد.
كد خبر:26855
منبع خبر:فارس
تاريخ خبر:1393/09/05