ولین و مهمترین وظیفهی هر مسئول ارشد جامعه، صیانت و اعتلای جامعه است و حفاظت جامعه منوط به بقای نسل است.
مدرس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: اولین و مهمترین وظیفهی هر مسئول ارشد جامعه، صیانت و اعتلای جامعه است و حفاظت جامعه منوط به بقای نسل است.
به گزارش بلاغ، سید محسن سلیمانیراد در گفتوگو با خبرنگار عصرساری، با ابراز نگرانی از کاهش رشد نرخ جمعیت گفت: بر اساس نتایج آخرین سرشماری کشور در سال ۱۳۹۰، جمعیت کشور برابر با ۷۵٫۱ میلیون نفر بوده و متوسط رشد سالانهی جمعیت نیز با ادامهی همان روند کاهشی به ۱٫۳درصد رسیده است.
وی افزود: با توجه به الگوهای جمعیتی کشور ایران از نظر سیر کاهندهی میزان موالید در مقایسه با اکثر کشورهایی که این مسیر را طی کردهاند در مدت بسیار کوتاهی (حدود ۲۰سال)ُ تعداد کل فرزندان یا باروری کل را در کشور از حدود ۶٫۵ فرزند به ۱٫۷ فرزند برساند.
سلیمانیراد در همین ارتباط افزود: اولین و مهمترین وظیفهی هر مسئول ارشد جامعه، صیانت و اعتلای جامعه است و حفاظت جامعه منوط به بقای نسل است. حال اگر به منابع داخلی و بینالمللی مراجعه شود به اطلاعاتی بر میخوریم که زمینهساز نگرانی است. یک شاخص شناخته شدهی زاد و ولد، نرخ باروری کل (T.F.R) است.
وی با بیان این که كاهش سطح باروري در ايران همة طبقات و گروههاي اجتماعي را در بر گرفته است، یادآور شد: اين كاهش به شهرها محدود نشده بلكه در روستاها نيز باروري به شدت كاهش يافته است.
مدرس دانشگاه علوم پزشکی مازندران به عوامل کاهش سریع میزان باروری اشاره کرد و گفت: عوامل این کاهش و رسيدن آن به ۱٫۳ بچه برای هر مادر درمازندران متاثر از این فاکتورهایی نظیر توسعه شهرنشيني، توسعه شهرنشيني، دخالت دولت و تصویب قوانین مشوق کاهش جمعیت و جریمه فرزند چهارم و بیشتر و غیره اعلام کرد.
وی روند کاهش تدریجی باروری و رسیدن به پایین تر از سطح جانشینی، مسائل زیر بحران میزان باروری و تجدید نسل، كاهش حجم كل جمعيت، بحران كاهش نيروی در سن كار، بحران سالمندی جمعيت، افزايش مهاجرت های بين المللی و تغييرات هويتی و فرهنگی چالشهاي اجتماعی ـ فرهنگی، بحران ساختاری خانواده، اختلال در حمايت های بين نسلی، شكاف های نسلی در اثر بهم خوردن توازن جمعيت نسل ها، جمع شدن چترهای حمايتی خانواده از سالمندان، كاهش تدريجی سرمايه اجتماعی، چالشهای سياسی ـ امنیتی، چالشهای اقتصادی از جمله چالش های آینده جمعیتی استان برشمرد.
مدیر گروه جمعیت، خانواده و مدرس دانشگاه علوم پزشکی مازندران در پایان گفتوگو خود گفت: اگر بخواهیم میزان باروری کلی را افزایش دهیم براساس یک برآورد در سال ۹۰ با کاهش ۱۰ درصدی تصادفات منجر به فوت در مردان جوان به میزان ۰٫۰۲، کاهش ۱۰ درصدی طلاق به میزان ۰٫۰۳، کاهش ۱۰ درصدی افراد مجرد به میزان ۰٫۷۵ میتوانیم باروری کلی را افزایش دهیم که نقش بسیار موثر ازدواج جوانان به وضوح مشخص است.
كد خبر:31281
منبع خبر:بلاغ نیوز
تاريخ خبر:1394/04/21