مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به تأخیر ازدواج در کشور گفت: 11 میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج هستند که سن ازدواج آنها رو به افزایش است.
به نقل از فارس، محمداسماعیل مطلق دقایقی پیش در نشست تخصصی ارتقای نرخ باروری در هتل پردیسان مشهد با اشاره به سیاستهای مقام معظم رهبری در رابطه با سلامت اظهار کرد: این سیاستها نتیجه جلسات مکرر دانشمندان و اساتید است که مقام معظم رهبری با توجه به وضعیت کشور این سیاستها را ابلاغ کردند.
مطلق به یکی از چالشهای جامعه یعنی تأخیر در ازدواج اشاره کرد و افزود: 11 میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج هستند که سن ازدواج آنها رو به افزایش است و این افراد سن باروری خود را نیز پشت سر میگذارند.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به چالشهای پیش روی باروری عنوان کرد: یکی از این چالشها کاهش و افزایش سن ازدواج است که میانگین سنی ازدواج در آقایان به 27 سال و در خانمها به 24 رسیده است و در برخی استانها نظیر تهران، سن ازدواج 10 سال افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: از سال 91 تا سال 92 آمار ازدواج 100 هزار کاهش داشته است.
وی طلاق را چالش بعدی کاهش نرخ باروری دانست و افزود: طلاق در کشور روند صعودی پیدا کرده است به طوریکه نسبت ازدواج به طلاق در سال 90 به ازای هر 6 ازدواج یک طلاق بوده است و امروز به ازای هر 5 ازدواج یک طلاق ثبت میشود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در سال 91 در هر ساعت حدود 16 طلاق به ثبت رسیده است خاطرنشان کرد: در سال 92 آمار طلاق به 18 عدد در ساعت رسیده است.
وی 80 درصد مطلقهها را افراد زیر 30 سال عنوان کرد و گفت: 14.2 درصد طلاقها مربوط به یکسال اول ازدواج است و 50 درصد طلاقها مربوط به 5 سال اول ازدواج میباشد.
مطلق ادامه داد: طلاق جزء آسیبهای اجتماعی است که اول به خود فرد و سپس به جامعه آسیب میرساند.
وی میانگین فاصله تولد میان فرزندان را چالش بعدی اعلام کرد و افزود: تک فرزندی نیز یکی دیگر از چالشهاست که بر نرخ باروری تاثیر منفی میگذارد.
وی به عوارض تک فرزندی اشاره کرد و بیان داشت: به هم خوردن تعادل و توازن سنی، افزایش احتمال طلاق در نسل آینده و بالا رفتن احتمال افسردگی اجتماعی از عوارض تک فرزندی است.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت یادآور شد: با افزایش سن مادر قدرت باروری کاهش مییابد به طوریکه بعد از 35 سالگی آمار کاهش باروری بیشتر است و بیماریهایی نظیر فشار خون و دیابت نیز در سنین بالای 35 سال احتمال خطر در دوران بارداری را افزایش میدهد.
وی بهترین سن ازدواج و بارداری را 18 تا 35 سال عنوان کرد و ادامه داد: 3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارند که بیشتر ناباروریها، ناباروریهای اولیه بوده است.
وی به آمار بالای سقط جنین در کشور اشاره کرد و گفت: در سال 91 ، 220 هزار سقط جنین در کشور به ثبت رسیده است که بالغ بر 120 هزار سقط غیر قانونی و 100 هزار بعلت موارد پزشکی بوده است.
وی با اشاره به عوارض سقط عمدی جنین ابراز کرد: مهمترین عارضه سقط جنین افسردگی و تاثیرات روحی روانی و همچنین عفونتهای لگنی و احتمال ناباروری در آینده است.
مطلق با اشاره به دیگر چالشهای پیش روی کاهش نرخ باروری عنوان کرد: نیم درصد جامعه به هپاتیت C، دو درصد به هپاتیت B و همچنین 27 هزار آلوده به ایدز در کشور وجود دارند که این افراد باروریهای خطرناکی خواهند داشت.