رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفت: پیگیری سیاست های افزایش جمعیت باید با کار کارشناسی و مطالعات علمی انجام شود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین حسن آقا نظری روز پنجشنبه در همایش «نقش جمعیت در تحقق اقتصاد مقاومتی» در سالن اجتماعات موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) قم اظهارداشت: در دنیای امروز رشد جمعیت موتور توسعه و حرکت یک کشور است و بر خلاف گذشته، کشوری که صاحب نفت و منابع طبیعی و زیر زمینی غنی است، به لحاظ اقتصادی قدرتمند محسوب نمی شوند، بلکه کشوری مقتدر است که نیروی انسانی فراوان داشته باشد.
استاد حوزه علمیه قم با یادآوری دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس که در آن جمعیت و نیروی انسانی عامل غلبه ما بر دشمن شد، گفت: تحقق مواردی از قبیل اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان، دست یابی به الگوی اسلامی ایرانی توسعه و پیشرفت و همچنین ثبت اختراعات و اکتشافات فراوان و تربیت مدیران موفق در گرو توسعه و افزایش جمعیت و نیروی انسانی است.
آقا نظری با تاکید بر اینکه در بحث نیروی انسانی، نیروی جوان و کار آمد عامل مهمی در بهره وری مطلوب از جمعیت محسوب می شود، افزود: بر طبق آمار 23.2 درصد جمعیت بیکار کشور در سن 15 تا 29 سال قرار دارند.
رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه اضافه کرد: در شرایط کنونی طبق آمار ارائه شده از یک نهاد رسمی همچون سازمان برنامه و بودجه، 130 هزار تن از جمعیت بیکاران کشور را دارندگان مدارک کارشناسی ارشد و دکتری تشکیل می دهند و البته آماری که از طرف مراکزی همچون کمیسیون اشتغال مجلس شورای اسلامی ارائه می شود، بسیار بیشتر از این رقم است.
آقا نظری گفت: آهنگ رشد جمعیت باید با رشد اشتغال و تولید ثروت متناسب و همخوان باشد، چرا که عدم تحقق این امر بازتاب ها و پیامدهای اجتماعی زیادی از جمله افزایش آمار بیکاران را در پی دارد.
وی با خطرناک توصیف کردن رشد منفی جمعیت، نمونه عینی آن را وضعیتی که امروز کشورهای اروپایی به آن دچار شدند عنوان کرد و افزود: در بحث رشد تصاعدی جمعیت باید رشد تصاعدی اشتغال نیز مورد توجه قرار گیرد، چرا که همان قدر رشد منفی جمعیت آسیب هایی را متوجه یک کشور می کند رشد بی رویه و نامتناسب جمعیت در مقایسه با رشد اشتغال نیز معضلاتی را پدید می آورد.
آقا نظری همچنین با تاکید بر ارتباط مستقیم رشد جمعیت با تحقق اقتصاد مقاومتی و مبتنی بر دانش، تصریح کرد: به عنوان نمونه اگر نفت را حتی بشکه ای هزار دلار هم به فروش برسانیم باز هم ضرر کرده ایم، چرا که این ماده پس از فرستاده شدن به خارج از کشور به 8 هزار کالای دیگر تبدیل می شود و به سمت خود ما باز می گردد.
وی افزود: وقتی از نظر بهره مندی از نیروی انسانی در شرایطی خوبی به سر ببریم، امکان تبدیل نفت به چندین کالای با ارزش دیگر و در نتیجه ایجاد زمینه و بستر لازم برای رسیدن به قدرت و ثروت در داخل کشور فراهم می شود و ما می توانیم از این طریق به الگوی کامل و موفقی برای کشورهایی که از قطار توسعه و پیشرفت جا مانده اند، تبدیل شویم.
روز 30 اردیبهشت ماه همزمان با سالروز سیاست های ابلاغی جمعیت از سوی رهبر معظم انقلاب در سال 93 روز ملی جمعیت نامگذاری شده است.
سیاستهای کلی جمعیت در 30 اردیبهشت ماه 93 تدوین و در نهایت در 14 بند از سوی معظم له به روسای قوای سه گانه و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد و روز بعد نیز این سیاست ها از سوی معاون اول رییس دولت تدبیر و امید به دستگاه ها به منظور اجرایی شدن، ابلاغ گردید.
كد خبر:36108
منبع خبر:ایرنا
تاريخ خبر:1395/02/30