معاون بهداشتی شبکه بهداشت آمل گفت: تک فرزندی در سال های اخیر موجب تغییر ترکیب جمعیتی در ایران شده است که این امر باید تغییر کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مازندران، احمد عبادی، در همایش پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت در شبکه بهداشت و درمان آمل اظهار کرد: با وجود سیاستگذاریهای سالهای گذشته در 20 سال رشد جمعیتی، کشور به سمت سالمندی در حال حرکت است.
وی تصریح کرد: امروز رشد جمعیت فعال به 1.4 و در برخی نقاط به 1.1 درصد رسیده که این موجب نگرانی مقام معظم رهبری شده و این برای نظام یک فاجعه محسوب میشود.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت آمل خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در دنیا بحث ترکیب جمعیت جهان مطرح است به نظر میرسد که جمعیت ایران مناسب بود تا اینکه خانوادهها به تک فرزندی روی آوردند، اما نظام در فرم جمعیتی متعادل به سر میبرد و امروز این تک فرزندی و دو فرزندی تهدیدی بر کاهش جمعیت کشور و رو به جمعیت سالمندی شد.
عبادی افزود: رهبر نظام در سخنرانیهای خود بر تغییر ترکیب جمعیتی تاکید داشتند و دستور به جلوگیری از فرهنگ تکفرزندی و ناباروری در میان زوجین از سوی وزارت کشور و وزارت بهداشت شد، ابلاغ این دستور در خرداد ماه 93 به وزارت بهداشت و سازمان جمعیت داده شد که با اجرای این روند آمار جمعیتی افزایش و از 1.2 به 1.6 رسید.
وی گفت: با وجود این روند رشد جمعیتی همچنان نامناسب است و باید برای افزایش آن تلاش شود و برنامههایی مانند تغییر فرهنگ جمعیت جامعه با ارایه راهکارهای کاهش سن ازدواج، تاخیر فرزندآوری، پایان زندگی تک فرزندی از سوی کارشناسان و مشاوران شبکه بهداشت در دستور کار قرار گیرد.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت آمل گفت: سیاستهای دولت بر تک فرزندی و فرزند نیاوری نبوده است اما برخی سیاستهای کلان موجب ایجاد این عوامل در کشور شد که مناسب برای جمعیت کشور نبوده است.
كد خبر:36310
منبع خبر:ایسنا
تاريخ خبر:1395/02/30