هر تلاشی که در حوزه افزایش جمعیت صورت بگیرد، در امنیت کشور تاثیرگذار خواهد بود، از نگاه عوامل انتظامی، جمعیت در حوزه تأمین امنیت یکی از مولفههای مهم به شمار میآید.
گروه اجتماعی: فرمانده نیروی انتظامی استان مرکزی از مرکز درمان فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان بازدید کرد و در نشست با معاونت پژوهشی بر نقش این مرکز بر افزایش جمعیت و تأمین امنیت تأکید کرد.
به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، سرهنگ کیومرث عزیزی، فرمانده انتظامی استان مرکزی در جریان بازدید از مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی و نشست با مسئولان این مرکز که روز پنجشنبه، ۲۰ خردادماه انجام شد با اشاره به نگرانیهای کاهش جمعیت و مشکلات آتی آن گفت: برخی استانها با رشد منفی جمعیت مواجه هستند و متأسفانه در کل کشور نیز در این زمینه وضعیت مطلوبی نداریم.
افزایش جمعیت از مؤلفههای تأمین قدرت کشور است
وی با بیان اینکه رشد ۱,۲ درصدی جمعیت، رشد مناسبی برای یک کشور نیست، افزود: هر تلاشی که در حوزه افزایش جمعیت صورت بگیرد، در امنیت کشور تاثیرگذار خواهد بود، از نگاه عوامل انتظامی، جمعیت در حوزه تأمین امنیت یکی از مولفههای مهم به شمار میآید.
به گفته عزیزی، وسعت سرزمین، قدرت اقتصادی، جوان بودن جمعیت از دیگر مولفههایی هستند که در کنار توانمندیهای نظامی قدرت یک کشور را تشکیل میدهند.
افزایش جمعیت از مؤلفههای تأمین قدرت کشور است
وی با بیان اینکه تلاش مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان مرکزی در دو بعد تاثیرگذار است، افزود: تاثیرگذاری این مرکز هم در حوزه افزایش جمعیت که از مولفههای قدرت هر کشور است دیده میشود و هم امنیت روحی و روانی خانوادهها با این اقدام محقق خواهد شد.
عزیزی گفت: افراد جامعه در بخشهای مختلف زندگی خود از معضل ناباروری و کمبود جمعیت متاثر میشوند و چنین معضلی بر فعالیت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... آنها تاثیرگذار است.
افزایش جمعیت از مؤلفههای تأمین قدرت کشور است
فرماندهی انتظامی استان مرکزی افزود: این مسئله پس از تاثیرگذاری بر افراد جامعه بر بخشهای مختلف یک کشور و در تمامی حوزههای علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی ... نیز تاثیرات قابل توجهی برجای میگذارد، براساس آمار موجود در میان پرسنل نیروی انتظامی استان مرکزی نیز تعدادی از خانوادهها به مشکل ناباروری دچار هستند و امید است در قالب تفاهمی که بین نیروی انتظامی و جهاد دانشگاهی برقرار میشود، این خانوادهها نیز بتوانند از خدمات این مرکز بهرهمند شوند.
عزیزی تاکید کرد: رفع این مشکل انگیزه و توان افراد را در انجام مسئولیتهای شغلی و اجتماعی افزایش میدهد، امید است آمار موفقیت فعالیت این مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی افزایش یافته و با تامین امکانات مورد نیاز کار این مرکز با سهولت بیشتری انجام شود.
به گزارش ایکنا؛ سیدجعفر نظامدوست رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی، نیز در این نشست با بیان اینکه اقدامات این مرکز در واقع در حوزه درمانی و فرهنگی تاثیرگذار است، افزود: در حوزه درمان نتایج خوبی کسب شده، بیش از یکسال است که فعالیت این مرکز آغاز و در این مدت دستاوردهای قابل توجهی حاصل شده است.
وی با بیان اینکه تعرفههای این مرکز بسیار مناسبتر از دیگر مراکز کشور است، گفت: همچنین این مرکز درمانی از نظر دسترسی برای متقاضیان امکان بسیار خوبی را فراهم کرده و هزینههای جانبی سفر به تهران با فعالیت این مرکز کاهش یافته، سطح کار تخصصی این مرکز نیز بالا و قابل توجه است.
افزایش جمعیت از مؤلفههای تأمین قدرت کشور است
اهمیت مرکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی در کاهش آسیبهای اجتماعی
نظامدوست اظهار کرد: بروز برخی ناهنجاریهای اجتماعی همچون طلاق ناشی از ناباروری است و براساس آمار دادگستری استان سومین عامل طلاق در استان مرکزی، ناباروری است و این مرکز میتواند با فعالیت مستمر در حوزه کاهش آمار طلاق نقشآفرینی کند.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی همچنین در حوزه فعالیتهای رسانهای، فرهنگی، آموزشی و پژوهشی بسیار فعال است، به فعالیت جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش به ویژه در حوزه اجتماعی اشاره کرد و گفت: این نهاد عضو شورای پژوهشی نیروی انتظامی نیز بوده و با این نیرو همکاریهای خوبی دارد.
به گزارش ایکنا؛ مهدی مبارکی سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز در این نشست بخشی از مطالعات اجتماعی در سازه تفکر توسعه اجتماعی را مربوط به امنیت دانست و گفت: تعامل گسترده و ارگانیکی بین دفتر تحقیقات کاربردی نیروی انتظامی و دانشگاههای استان در گذشته برقرار شده و پژوهشهای خوبی در این رابطه انجام شده است که میتوان از آنها به بهترین نحو در جهت معادلات توسعه استان استفاده کرد.
مبارکی با بیان اینکه گروههای پژوهشی این معاونت بر مبنای نیازهای منطقهای شکل میگیرد، افزود: پژوهشهای کاربردی این گروههای پژوهشی نیز مبتنی بر توسعه جامعه است، با توجه به شرایط استان و رشد نامتوازنی که با آن دست به گریبان هستیم، توسعه اجتماعی استان عقبتر از توسعه اقتصادی و صنعتی است و این امر عوارض اجتماعی و فرهنگی متعددی را برای استان ایجاد کرده است.
افزایش جمعیت از مؤلفههای تأمین قدرت کشور است
نقش فعالیتهای پژوهشی در تأمین امنیت
مبارکی با بیان اینکه گروههای پژوهشی این نهاد جهت پیشبرد اهداف توسعه استان به عنوان یک بازوی فکری برای استان راهاندازی شدهاند، گفت: گروه توسعه اقتصاد این معاونت اقدامات بسیار کلانی را در حوزه اسناد بالادستی استان و آمایش سرزمینی به انجام رسانده است.
وی با اشاره به فعالیت گروه توسعه کالبد شهری در مجموعه این معاونت گفت: متاسفانه در اراک با یک تراژدی شهری مواجه هستیم و عدم توسعه کالبد شهری فضاهای بیدفاع شهری و مناطق جرمخیز را در این شهر ایجاد کرده است.
سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان مرکزی با بیان اینکه با توجه به معضل یاد شده در حوزه امنیتی نیز اقدامات پژوهشی توسط این معاونت انجام میشود، افزود: گروه توسعه اجتماعی مشخصاً به این بخش وارد شده، همچنین در حوزه آمایش سرزمینی و آمایش سرمایه اجتماعی استان نیز چند طرح گسترده به انجام رسیده است.
افزایش جمعیت از مؤلفههای تأمین قدرت کشور است
مبارکی با بیان اینکه راهاندازی اولین پژوهشکده توسعه پایدار استان در دستور کار قرار دارد، افزود: گروههای پژوهشی معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی استان مرکزی دارای تفکرات کاربردی و عملیاتی هستند و میتوانند در پیشبرد اهداف توسعه به عنوان بازوی فکری به نهادهای اجرایی و عملیاتی استان کمک کنند.
وی اظهار کرد: مأموریت ما نفوذ و اثرگذاری در فرایند اقدامات توسعه از طریق شناسایی نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصتهاست و پژوهشکده یاد شده به دنبال انجام پژوهشهای کاربردی در حوزه مطالعات توسعه پایدار منطقه خواهد بود.
مبارکی تصریح کرد: گروه توسعه اجتماعی این معاونت میتواند به عنوان تنها گروه پژوهشی استان در این زمینه همکاری خوبی با پلیس داشته باشد.
وی با بیان اینکه رصدهای مطالعاتی این معاونت به شکل طولی در حال انجام است، افزود: از سال ۸۷ دادههای آمایش سرزمینی به روز میشود، در حوزه سرمایه اجتماعی بخشهای مشارکت و اعتماد مورد توجه است و اعتماد نیز به چند بخش اجتماعی، سیاسی و نهادی قابل تقسیم است.
مبارکی افزود: در بخش اعتماد نهادی آنچه مورد توجه است، میزان اعتماد مردم به نهادهایی است که مستقیماً با آنها در ارتباط هستند و نیروی انتظامی یکی از این نهادهاست که در این رصدهای مطالعاتی شعاع اعتماد در خصوص این نهادها مورد بررسی قرار میگیرد.
به گفته وی، براساس رصدهای انجام شده، پلیس ۱۱۰ از سال ۸۷ تاکنون همیشه در میان ۲۶ شغل و صنف، رتبه اول را کسب کرده است.
عبدالرضا عزیزی مدیر اجرایی پژوهش جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز در این نشست با بیان اینکه ناباروری ثانویه در حال حاضر تهدیدی است که در جامعه ما در حال شکل گرفتن است، گفت: آسیبهایی همچون مافیای فروش اسپرم، تخمک و جنین از مبادی غیر رسمی در تهران شکل گرفته که در استان باید مانع از ایجاد آن شویم.
افزایش جمعیت از مؤلفههای تأمین قدرت کشور است
وی خواستار همکاری فرماندهی انتظامی استان برای برخورداری خدمات مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی از پوشش بیمه نیروهای مسلح و همکاری این فرماندهی جهت افزایش حساسیت مسئولان استان نسبت به خدمات این مرکز و شناخت هرچه بیشتر فضای مدیریت استان از این خدمات شد.
افزایش جمعیت از مؤلفههای تأمین قدرت کشور استعزیزی تاکید کرد: فرایند درمان ناباروری نیازمند استمرار درمان است تا به نتیجه مطلوب برسد و این مهم باید برای متقاضیان و مسئولان به خوبی تشریح شود.
كد خبر:35749
منبع خبر:ایکنا
تاريخ خبر:1395/03/22