قانون ۹ ماهه شدن مرخصی زایمان چون بار مالی داشت به مشکل خورد زیرا دولت خودش پیشقدم نبود و حتی اگر بیمه زنان خانه دار اجرا می شد، کمک می کرد
نماینده مجلس نهم تصریح کرد: قانون ۹ ماهه شدن مرخصی زایمان چون بار مالی داشت به مشکل خورد زیرا دولت خودش پیشقدم نبود و حتی اگر بیمه زنان خانه دار اجرا می شد، کمک می کرد به اینکه زنان با آسودگی خاطر به فرزندآوری و تربیت بپردازند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از زنان خبر؛ لاله افتخاری نماینده مجلس نهم در نشست «آسیب شناسی اجرای سیاستهای کلی جمعیت» با اشاره به سابقه تصویب سیاستهای جمعیتی در مجلس بیان کرد: پس از ابلاغ سیاستهای جمعیتی و حتی پیش از آن در اوایل مجلس هشتم، به این نتیجه رسیدم که آن روی سکه کاهش جمعیت را ندیده ایم و کشور در حال ضرر است. جلساتی با وزرای بهداشت وقت برگزار کردیم و جلسه ای هم با رهبر معظم انقلاب داشتیم و پیگیر این بودیم که موانع رشد جمعیت را برطرف کنیم اما اعمال سلیقه یا اثر دستهای پنهان مانع از آن شد که مصوبه حذف قوانین فرزندآوری به نتیجه برسد.
وی افزود: اگرچه بخشی از موانع حذف شد اما بخش زیادی از آن باقی ماند. بعد از ابلاغ سیاستهای جمعیتی، طرح کمیسیون فرهنگی با نام «جمعیت و تعالی خانواده» با سیاستهای ابلاغی تطبیق داده شد و کمیسیون مشترکی با حضور کمیسیون فرهنگی و بهداشت تشکیل شد اما در کمیسیون بهداشت، سیاستها هنوز همان سیاستهای قبلی بود و خروجی آن همان کاهش جمعیت بود.
افتخاری ادامه داد: وقتی رهبری انقلاب بر فرهنگسازی افزایش جمعیت تاکید کرد رایزنی کردیم و طرح دوباره به کمیسیون فرهنگی برگشت. این طرح در صحن علنی آمد اما بعضی از مواد آن مشکل داشت و به کمیسیون برگشت چون می دانستیم شورای نگهبان رد می کند مثلا در موضوع اشتغال مطرح شده بود که اولویت استخدام با آقایان دارای فرزند و متاهل باشد که این یک تبعیض ناروا است و با فرهنگ ما همخوانی ندارد.
نماینده مجلس نهم گفت: خروجی این طرح با وجود اینکه با بسیاری بندها مخالف بودیم، بار سنگین مالی بر دوش طرح گذاشته شد و دولت هم مخالفتهایی داشت و بار مالی را بهانه کرد. چندین جلسه با آقای نوبخت داشتیم تا راهکارهای تامین هزینه پیدا شود. از دولت خواستیم این موضوع را به صورت لایحه ارائه دهد تا بار مالی را پیش بینی کرده باشد.
وی یادآور شد: با کلان آن موافقم اما بندهایی وجود دارد مثل ژن نخبگی که با آن مخالفم. در این طرح نگاه آرمانی دیده شده است که به نظر ما خروجی آن به کاهش جمعیت می انجامد. همچنین در پیشنهادات برنامه ششم توسعه ایجاد ساختار جدید برای پایش و نظارت بر مسائل جمعیتی دیده شد.
افتخاری مطرح کرد: البته با توجه به پایان مجلس نهم، این هم بررسی نشد و به مجلس بعدی رسید. امیدواریم مجلس بعدی از این بسته پیشنهادی که فراهم شده استفاده کند تا بیش از این کار به تاخیر نیفتد. بخشی از آن نیاز به تغییر قانون ندارد؛ مثل تغییر محتواهای کتب درسی یا تغییر سرفصل واحدهای درسی دانشگاهها که فقط همتی در دولت می طلبد.
نماینده مجلس نهم تصریح کرد: نشستهایی در حوزه علمیه داشتیم که فرهنگ سازی را انجام دهد. مجلس بودجه خوبی برای فرهنگ سازی گذاشته است. در بودجه سال ۹۵ فرهنگ سازی و تقویت منویات رهبر معظم انقلاب که یکی از آنها موضوع جمعیت است، مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات مجلس در جهت اجرای سیاستهای کلی جمعیت تاکید کرد: مسائل بیمه و رفع مشکلات ناباروری یا کمک به مادران دارای فرزند زیر ۶ سال هم در مجلس پیگیری شد که این آخری تصویب شد. کاهش ساعت کاری زنان شاغل دارای فرزند زیر ۶ سال به حفظ شغل زنان و تنظیم فاصله فرزندآوری کمک می کند.
افتخاری گفت: قانون ۹ ماهه شدن مرخصی زایمان چون بار مالی داشت به مشکل خورد زیرا دولت خودش پیشقدم نبود. حتی اگر بیمه زنان خانه دار اجرا می شد، کمک می کرد به اینکه زنان با آسودگی خاطر به فرزندآوری و تربیت بپردازند.
نماینده مجلس نهم عنوان کرد: بدنه نفوذی که اذهان را شستشو داده و به صورت شبکه ای در برخی مسئولیتها نفوذ کرده اند مانع از تصویب و اجرای برخی سیاستها می شوند اما اگر ما بتوانیم امید را در جامعه ایجاد کنیم، فرزندآوری در جامعه بیشتر می شود. انتظار داریم رئیس جمهور مصوبه خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی را به صورت تعاملی به شکل لایحه ارائه دهد تا قانونگذاری لازم انجام شود. مجلس بعدی هم باید متعهد به پیگیری سیاستهای جمعیتی باشد زیرا آنها سوگند یاد می کنند و باید در خدمت نظام باشند.
كد خبر:35744
منبع خبر:شبکه اطلاع رسانی راه دانا
تاريخ خبر:1395/03/09