با بالا رفتن سن زنان، ذخایر تخمدانی برای فرزندآوری کاهش می یابد از این رو درصد حاملگی نیز کاهش می یابد.
یک جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان با اشاره به اینکه با بالارفتن سن زنان، ذخایر تخمدانی برای فرزندآوری کاهش می یابد گفت: توصیه ما به زوج های جوان این است، هر چه زودتر بعد از ازدواج اقدام به فرزندآوری داشته باشند چرا که علاوه بر سپری کردن یک بارداری و زایمان سالم، نیروی جوانی باعث می شود که مادر، راحت تر و بانشاط تر از فرزندان خود مراقبت کند.
دکتر سوده رمضان پور جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس با تأکید بر اینکه بانوان باید در سنین جوانی اقدام به فرزندآوری کنند، گفت: با بالا رفتن سن زنان، ذخایر تخمدانی برای فرزندآوری کاهش می یابد از این رو درصد حاملگی نیز کاهش می یابد.
وی در ادامه افزود: همانطور که سن زایمان در سن پایین خطرناک است، بالا رفتن سن نیز بر احتمالات خطرات زایمان می افزاید، از این رو توصیه می شود بانوان در سنین زیر 18 سال اقدام به فرزندآوری نداشته باشند و فرزند آوری خود را طوری برنامه ریزی کنند که تا قبل از 35 سالگی زایمان های خود را انجام داده باشند.
این جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان گفت: زایمان در سن مناسب باروری و فرزندآوری سلامت زن و نوزاد را تضمین می کند.
دکتررمضان پور با اشاره به آمار بالای نازایی در کشور، اظهارداشت: متاسفانه در جامعه طوری فرهنگ سازی شده است که زوج های جوان، برای چند سال اول زندگی مشترک طوری برنامه ریزی می کنند که فرزندآوری نداشته باشند، زمانی که اقدام به فرزندآوری می کنند با از دست دادن فرصت مناسب درمان متوجه ناباوری خود می شوند. .
وی گفت: توصیه ما به زوج های جوان این است که اگر شرایط لازم را دارند، هر چه زودتر بعد از ازدواج اقدام به فرزندآوری داشته باشند چرا که علاوه بر سپری کردن یک بارداری و زایمان سالم، نیروی جوانی باعث می شود که مادر، راحت تر و بانشاط تر از فرزندان خود مراقبت کند.
این جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان، بیان کرد: فاصله بین بارداری باید طوری انتخاب شود که فرزند شیرخوار از دوره دو ساله شیردهی محروم نشود.
دکتررمضان پور در ادامه فاصله زایمان بین دو فرزند را حداقل تا 18 ماه و حداکثر تا 3 سال عنوان کرد و گفت: دوران شیر دهی باید در تک تک فرزندان کامل شود و از طرفی احتیاج است مادر توان جسمی خود را دوباره بدست بیاورد تا بتواند سلامت فرزند بعدی خود را ایمن کند تا با خطر نوزدان کم وزن و نارس مبتلا نشود.
وی با اشاره به اقدام سقط جنین از سوی بانوان مخصوصا بانوانی که فرزند نیز دارند گفت: سقط های غیرقانونی آن هم به صورت متوالی و مکرر به بهانه هایی مثل من شرایط فرزندآوری را و .. را ندارم ، نه تنها باعث بیماری های عفونی و .. برای زنان می شود بلکه اگر سال های بعد آن زن اقدام به فرزندآوری کند احتمال ناباروری وی بیسار زیاد است.
این جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان افزود: ناباروری دائمی از پیامدهای مهم سقط های غیرقانونی است که به صورت غیر علمی و غیربهداشتی انجام می شود.
وی در ادامه درباره فواید زایمان طبیعی اظهار داشت: زایمان طبیعی موهبتی از سوی خدا به زنان است که بهتر است که در شرایط کنونی باید به عنوان یک علم و یک فرهنگ مورد توجه قرار گرفته و با همان کیفیت حفظ شود چرا که این نوع زایمان علاوه بر اینکه مادر را از خطرات احتمالی زایمان سزارین مانند عفوت و خونریزی های شدید و .. در امان می دارد، در بازگشت مادر به حالت عادی زندگی و برقراری ارتباط بهتر با نوزادش کمک می کند
این جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان، عفونت زخم سزارین، عوارض بیهوشی برای مادر و نیز کمبود کم خونی را از پیامدهای زایمان به روش سزارین دانست و افزود: دردهای سزارین همیشه چند برابر زایمان های طبیعی است! با با عمل سزارین احتمال چسبندگی رحم و نازایی در زنان بالا می رود و حتی گاهی لخته شدن خود در عروق پاهای مادر و ایجاد افسردگی نیز در زنان سزارینی دیده می شود.
رمضان پور با اشاره به اینکه، شیر دهی به نوزاد در زایمان سزارین دیرتر آغاز می شود، گفت: در زایمان های سزارین چون سیر طبیعی یک زایمان طی نشده است، هرمون اکسی توسین دیر تشرح شده و باعث می شود که در چند روز اول پس از زایمان مادر نتواند از شیر خود فرزندش را تغذیه کند، همچنین مشکلات در دستگاه تنفسی، اختلال در گوارش، زردی در نوزدان سزارینی بیشتر از سایر نوزادان گزارش داده شده است.
وی در ادامه تک فرزندی را یکی از معضلات جامعه کنونی داسنت که پیامدهایی برای سلامت زنان و هم برای تربیت فرزند آن خانواده در پی دارد به نحوی که تربیت و پرورش کودکی که دارای خواهر و برادر است با کودک تک فرزند قابل مقایسه نیست، از جمله اینکه فرزندان دارای خواهر و برادر از لحاظ رشد جسمی و ذهنی جلوتر از تک فرزندان هستند، چرا که فرزندان برای کسب مهارت های لازم زندگی نیاز به خواهر و برادر دارند.
كد خبر:36368
منبع خبر:طنین یاس
تاريخ خبر:1395/03/08