رئیس جامعه پزشکی کشور تصریح کرد: نیاز است قانونهای بازدارنده جمعیت جای خود را با قانون تعالی جمعیت عوض کنند.
محمد رئیسزاده، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) بر فرهنگسازی و آگاه کردن اقشار فرهیخته و دانشگاهی نسبت به خطراتی که از جانب ثابت ماندن نرخ رشد جمعیت و پیر شدن نسل آینده، کشور را مورد تهدید قرار میدهد هشدار داد.
وی در رابطه با سیاستهای بسیج جامعه پزشکی در راستای افزایش جمعیت و پشتوانه سیاسی، مذهبی و عقلی آن با توجه به وضعیت اقتصادی و مشکلاتی که خانواده های ایرانی با آن درگیر هستند، گفت: در این رابطه اگرچه باید به مشکلات اقتصادی، معیشتی و حتی سلامت افراد جامعه فکر کرد و با برنامهریزی بتوان بر آنها فائق آمد، اما نباید با این استدلال که چون در جامعه این مصائب و سختیها وجود دارد فرزندآوری و فرزندپروری و فرهنگ سازی برای این پدیده مبارک باید متوقف شود.
وی ادامه داد: مشکلات در همه زمانها وجود داشته است ما به جد اعتقاد داریم «هر آنکس دندان دهد نان دهد» این سخن هم پشتوانه دینی و مکتبی دارد و هم پشتوانه عقلی، در دین ما بر ازدیاد نسلها و پرورش فرزند صالح برای تعالی و قدرتمندی جامعه اسلامی تاکید شده است؛ از سوی دیگر وجود جمعیت سالم و جوان موجب تضمین آینده هر جامعهای خواهد بود.
قائم مقام بیمارستان بقیة الله(عج) افزود: در رابطه با بحث فرهنگسازی و هم بستر سازی فرهنگی با شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیونهای مختلف مجلس تعامل و رایزنی میکنیم در دانشگاههای مختلف هم نشستهای علمی و آموزشی برگزار کردهایم؛ هیچکدام از این ها را نباید به خاطر دیگری تعطیل کرد. نظام، مسئولین، قوههایها سه گانه و نخبگان جامعه و تشکلهای جامعه پزشکی وظیفه دارند روی این مسئله کار کنند.
اقشار نخبه و فرهیخته باید خطرات رشد منفی جمعیت را درک کنند
رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور دلیل هدف قرار دادن نخبگان را چنین توضیح داد: تعالی جمعیت ما نباید فقط توسط قشر آسیب پذیر جامعه صورت پذیرد در این زمینه ما نیاز به نخبه پروری داریم همچنین قشر برخوردارتر ما باید به این مهم توجه داشته باشد، آنهایی که به لحاظ تمکن مالی برخوردارترند و هم توانمندی پرورش فرزندان مستعدتری را دارا هستند چرا به پرورش فرزندآوری و پرورش فرزندان مستعد اهمیت نمیدهند و گرنه اقشار دیگر جامعه کار خود را در این زمینه انجام میدهند آنها سخن رهبر و نظام را شنیدهاند و دغدغههای آنان را به خوبی درک میکنند و نیازی به اقناع از سوی ما ندارند. این طبقات فرهیخته و برخوردار جامعه هستند باید خطرات رشد منفی جمعیت را درک کنند.
این استاد دانشگاه با اشاره به ان مطلب که بیشترین رشد جمعیت در اقشار آسیب پذیر و پایین جامعه است و در عین حال این قشر در معرض بیشترین آسیبهای اجتماعی است یادآور شد: فرزندان اقشار آسیب پذیر کسانی بودند که باعث پیروزی انقلاب اسلامی، حماسهسازیها در دفاع مقدس، پیشرفتهای علمی، هستهای و نانوتکنولوژی شدهاند در میان مردم مستضعف و پایین دست جامعه به دلیل وجود ایمان به خدا و رسول(ص) و علاقه به اهل بیت و پیروی از آموزه های دینی و قرآنی بهترین نوع فرزندپروری را در آنها مشاهده می کنیم.
رئیس زاده در ادامه با هشدار دادن نسبت به تقلیل جمعیت کشور عنوان کرد: در این بحث باید به نخبگان هشدار دهیم با این روند جمعیتی چه خطرات مهلکی در انتظار این کشور است؟ فقط بحث نظام و انقلاب نیست در 80 سال آینده ما با یک کشور 30 میلیونی پیر مواجه خواهیم بود، با این وضعیت مگر میشود چارچوب کشور را با توجه به وضعیت آینده جهان حفظ کرد؟ قطعا نمیتوان کشوری را که این همه به صورت ابرقدرتها و جهانخواران سیلی زده است این گونه با سرنوشتش بازی کنیم لذا باید این وضعیت را برای نخبگان این مرز و بوم تبیین کرد. آنها نیز با توجه به مرجع بودن و میزان بالای اثرگذاریشان بر دیگر اقشار مردم در این زمینه تلاش و احساس تکلیف کنند.
قانون تعالی جمعیت باید جایگزین قوانین بازدارنده فعلی شود
این استاد دانشگاه تصریح کرد: نیاز است قانونهای بازدارنده جمعیت جای خود را با قانون تعالی جمعیت عوض کنند در این رابطه تشکلهایی مانند بسیج جامعه پزشکی کشور که دغدغه ند این موضوع و مطالبه گر آن هستند به جد پیگیری کنند.
كد خبر:27545
منبع خبر:ایکنا
تاريخ خبر:1393/10/20