مدیرکل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور ابلاغ سیاستهای کلی افزایش جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب مخالفت رسانههای غربی را به دنبال داشت.
علی اکبر محزون روز گذشته در کارگاه دانش خانواده و جمعیت که با عنوان مروری بر گذشته، حال و آینده سیاست های جمعیتی کشور با حضور اساتید گروههای معارف دانشگاههای استان لرستان و توسط دفتر نهاد رهبری در دانشگاههای استان در خرم آباد برگزار شد، گفت: ابلاغ سیاست های کلی افزایش جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب مخالفت رسانه های غربی را بدنبال داشت؛ به گونه ای که فردای همان روز ابلاغ این سیاست سایت یاهو با انتشار مطلبی نوشت که این سیاست ها حقوق و سلامت زنان را به خطر می اندازد و همچنین خبرگزاری کریستین ساینس مانیتور نیز در مخالفت با این سیاست ها مدعی شد که ایران فشار به فرزندآوری بیشتر را در دستور کار خود قرار داده است؛ در حالی که در هیچ کجای سیاست های کلی افزایش جمعیت بحث فشار مطرح نشده است.
وی با بیان اینکه نظام به دنبال بالابردن آگاهی های مردم برای افزایش جمعیت است؛ از این رو در هیچ کجای سیاست های کلی افزایش جمعیت به صورت جبری به دنبال افزایش جمعیت نبوده است، افزود: آگاهی بخشی به مردم می تواند نقش به سزایی را در افزایش جمعیت ایفا کند به عنوان نمونه وقتی آسیب های تک فرزندی در کشور مطرح شد، آگاهی بخشی به مردم موجب می شود که بخشی از خانواده از تک فرزندی خارج شوند.
مدیر کل اطلاعات و آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه از سال 85 تا 90 تعداد خانوارهای یک نفره در کشور از 5.2 به 7.1 نفر افزایش یافته است، گفت: این افزایش برای کشور دارای پیام است و با این حال باید بررسی شود که چه اتفاق هایی در زندگی مجردی اتفاق افتاده است که جامعه به این سمت سوق یافته است.
محزون با بیان اینکه ایران در نرخ باروری در بین 26 کشور در رتبه بیست و پنجم قرار دارد، افزود: در این بین افغانستان دارای بالاترین نرخ باروری است و فلسطین و اسرائیل هم به دلیل تقابل هایی که بین آن هاست، دارای نرخ باروری بالایی هستند.
وی میزان نرخ باروری در ایران را از سال 1990 تا سال 2025، 1.36 درصد عنوان کرد و گفت: میزان نرخ باروری در ایران پایین تر از متوسط جهانی بوده است و همین مسئله موجب شده که کشورمان در زمینه کاهش نرخ باروری به کیس مطالعاتی برای دنیا قرار بگیرد.
كد خبر:29133
منبع خبر:خبرگزاری دانشجو
تاريخ خبر:1394/01/29