در حال حاضر میانگین سن ازدواج زنان ۲۳ سال است بنابراین زنان یک سوم دوران طلایی بارداری را از دست میدهند.
کارشناس ارشد جمعیت شناسی با تاکید بر اینکه باید با فرهنگ سازی فرزندآوری در جامعه ارزش شود، گفت: در حال حاضر میانگین سن ازدواج زنان ۲۳ سال است بنابراین زنان یک سوم دوران طلایی بارداری را از دست میدهند.
اعظم رحیمی امروز (11خرداد) در همایش «تبیین سیاستهای کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک» در راستای ارتقاء نرخ باروری کلی اظهار کرد: سه عامل موالید، مرگ و میر و مهاجرت بر جمعیت تاثیر دارد.
وی با اشاره به اینکه رشد جمعیت حاصل فاصله رشد مرگ و میر و موالید است، افزود: در کشورهای پیشرفته ۲۰۰ سال طول کشید که میزان مرگ و میر کم شود و به موازات آن موالید نیز کاهش یافت اما در کشورهای در حال توسعه مانند ایران کمتر از 50 سال زمان برد چون با سرعت پیشرفتهای علمی فاصله بین موالید و مرگ و میر زیاد شد.
کارشناس ارشد جمعیت شناسی و کارشناس اداره باروری سالم با بیان اینکه بیشترین میزان موالد در ایران 6.8 بوده، گفت: زمان آن در دهه 1360 بوده و قانون تنظیم قانون تنظیم خانواده در سال ٧٢ تصویب شده بنابراین صرف قانون نمیتواند در باروری نقش داشته باشد بلکه مسائل فرهنگی و باورهای مردم خیلی نقش مهمتری دارند.
رحیمی یادآور شد: بر اساس بیانات مقام معظم رهبری باید عوامل اثرگذار در رشد جمعیت را ریشهیابی کنیم و برای آن طرح داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال را جمعیت فعال یا پنجره جمعیتی مینامند، تصریح کرد: در حال حاضر بیشتر جمعیت کشور در پنجره جمعیتی قرار دارند که این مهم فرصتی بینظیر برای کشور فراهم کرده است.
این کارشناس اداره باروری سالم ادامه داد: اگر به درستی برای جمعیت فعال کشور برنامهریزی شود به بالندگی جامعه کمک میکند و از عامل جمعیت میتوان در جهت پیشرفت کشور استفاده کرد.
رحیمی متذکر شد: اگر جمعیت فعال در کشور وجود داشته باشد اما برنامهریزی صحیح نباشد میتواند این جمعیت به سمت فقر، اعتیاد و بیکاری برود و این نه تنها عامل پیشرفت نیست بلکه مانعی بر سر راه پیشرفت است.
به گفته وی در حال حاضر ایران از نظر جمعیتی هفدهمین کشور در دنیا و دومین کشور در خاورمیانه است بنابراین باید برنامهریزی صحیحی انجام شود.
کارشناس ارشد جمعیت شناسی و کارشناس اداره باروری سالم سن ازدواج، میزان طلاق، سن باروری در زنان و سقط جنین عوامل اثرگذار در باروری عنوان کرد.
رحیمی با بیان اینکه متاسفانه روند ازدواج در کشور نزولی است، گفت: ازدواج عاملی است که برای افزایش جمعیت باید به عنوان اولویت اصلی در نظر گرفته شود باید ریشه یابی شود که چرا جوانان ازدواج نمیکنند.
وی با اشاره به اینکه میانگین سن ازدواج زنان 23 سال است، تصریح کرد: بهترین سن فرزندآوری بین سنین 18 تا 35 سال است بنابراین فرد که در 23 سالگی ازدواج میکند یک سوم دوران طلایی بارداری را از دست داده است.
کارشناس ارشد جمعیت شناسی و کارشناس اداره باروری سالم یادآور شد: متاسفانه روند طلاق در کشور صعودی است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.
رحیمی تاکید کرد: باید با فرهنگ سازی فرزندآوری در جامعه ارزش شود.
كد خبر:29713
منبع خبر:شبستان
تاريخ خبر:1394/03/11