در بحث افزایش جمعیت متاسفانه قوانین بهصورت کلی اجرا نمیشود، اگر آموزشهای تنظیم خانواده به طور کامل اجرا شود، میتوان جامعهای بر اساس یک مدل درست را طراحی کرد.
رئیس بسیج جامعه زنان کشور در نشست بخش خانواده بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن گفت: تک فرزندی و کوچک شدن خانواده قطعا فردگرایی را ترویج میدهد و به جامعه آسیب میزند.
به نقل از مهر، مینو اصلانی، رئیس بسیج جامعه زنان کشور، با حضور در بخش خانواده بیست و سومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، گفت: موضوع خانواده یک موضوع مهم، کلان و راهبردی برای کشور است که میتوان از ابعاد مختلف درباره آن بحث کرد. باتوجه به اهمیت این موضوع نیز بسیج زنان کشور گامهای مهم و اساسی در زمینه تحکیم، تعالی و تقویت بنیان خانواده برداشته است.
وی ادامه داد: اگر واقع بینانه به موضوع خانواده در کشور نگاه کنیم، اگرچه پایههای محکم خانواده همواره جزو شاخصههای اصلی کشور است و بیشتر کشورهای دنیا به ویژه کشورهای جهان اسلام خواستار انتقال الگوی استحکام خانواده از ما شده اند، اما یکسری واقعیتها نباید نادیده گرفته شود. امروزه آسیبهایی بنیان خانواده را نشانه گرفته است که اگر برای آن چاره ای اندیشیده نشود در این زمینه دچار بحران خواهیم شد. از جمله این آسیبها میتوان به بحث جمعیت خانواده اشاره داشت.
وی افزود: در بحث افزایش جمعیت متاسفانه قوانین بهصورت کلی اجرا نمیشود، اگر آموزشهای تنظیم خانواده به طور کامل اجرا شود، میتوان جامعهای بر اساس یک مدل درست را طراحی کرد.
اصلانی با اشاره به خطر کوچک شدن جامعه، تأکید کرد: وقتی خانواده کوچک شد، به تبع آن جامعه نیز کوچک میشود، افراد تک بعدی به بار میآیند و مهارتهای زندگی نیز در افراد به دلیل ارتباط کم ایجاد نمیشود.
وی با اشاره به این موضوع که مهارتهای ارتباطی ابتدا در خانواده شکل میگیرد، گفت: هرچقدر مهارتهای ارتباطی در خانواده تقویت شود، ما در جامعه کمتر با مشکلات ارتباطی و تعاملی روبه رو خواهیم بود.
اصلانی با اشاره به اینکه رسانهها در بحث جمعیت نقش مهمیدارند، گفت: اگر بخواهیم وارد بحث جمعیت شویم، نگرانیهای بسیاری در این زمینه وجود دارد. هنوز برخی از قوانین محکمیکه در این زمینه پیش بینی شده به مرحله اجرا نرسیده است و ما در نقاط مختلف کشور شاهد اجرای آموزشهای تنظیم خانواده به سبک گذشته هستیم.
رئیس بسیج جامعه زنان کشور تصریح کرد: یکی از آسیبهایی که در حال حاضر گریبانگیر جوامع غربی است و موجب فروپاشی خانوادهها در غرب شده، بی توجهی به آموزش مهارتهای زندگی در خانواده و سپردن آموزش این مهارتها به نهادهای اجتماعی مانند مهدکودکها، مدارس و ... است.
وی درباره فعالیت نهادهای اجتماعی، گفت: باید نهادهای اجتماعی با خانوادهها هماهنگ باشند، اما چیزی که امروز شاهد آن هستیم، این است که خانوادهها مجبورند خود را با این نهادها هماهنگ کنند، در این راه مهدهای کودک، مدارس و دانشگاهها وظیفه بسیار سنگینی دارند. در حال حاضر تنها ساز و کاری که برای این مشکل وجود دارد، حضور اعضای خانواده در این نهادها و فراگیری تعالیم خاص است.
اصلانی با تأکید بر تربیت مبتنی بر دین، ادامه داد: ما درباره تربیت کودکان و شیوههای روز با چالشهای فراوانی رو بهرو هستیم، اما مهمترین نکته این است که بهترین شیوه در تربیت کودک تا 7 سالگی همان شیوه تربیتی مبتنی بر دین باشد، شیوهای که کودک را برای بازی و تجربه آزاد میگذارد.
رییس بسیج جامعه زنان کشور با اشاره به موضوع شیوههای روز تربیتی، تصریح کرد: میتوان با بومیکردن شیوههای نوین تربیتی در جامعه از علم روز جهان نیز بهره گرفت، ضمن اینکه از شیوههای صحیح ایرانی نیز میتوان استفاده کرد.
وی با اشاره به جایگاه نوجوانان در زمان جنگ، گفت: ما در زمان جنگ شاهد بودیم که نوجوانان ما حتی تا مرز فرماندهی نیز پیش میرفتند، از این رو باید توجه کرد که میتوان از استعدادهای درونی فرزندان این کشور استفاده کرد.
كد خبر:30166
منبع خبر:مهرخانه
تاريخ خبر:1394/04/22