اطلاع مردم از آسیبهای تک فرزندی باعث شد رشد موالید در کشور نسبت به سال گذشته 4.1 درصد(یعنی ۶۰ هزار تولد)، رشد داشته باشد.
علی اکبر محزون در حاشیه خط امام مسئولین بسیج دانشجویی کشور در گفتگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در پاسخ به این سوال که بعد از تاکید مقام معظم رهبری بر افزایش جمعیت آیا تاکنون تغییر وتحولی در این خصوص صورت گرفته است؟ گفت: بعد از چندین بار تاکید مقام معظم رهبری بر این مسئله، اتفاقاتی که صورت گرفت، جهت گیری کلان نظام در حوزه سیاست جمعیت بود و این سیاست ابلاغ و به صورت جامع تدوین شد.
وی ضمن اشاره به این مطلب که متاسفانه سیاست جمعیتی در گذشته تک بعدی و فقط به تنظیم وکنترل موالید میپرداخت، افزود: خوشبختانه سیاست جمعیتی جدید همه جانبهنگر وجامع است و چهارده بند آن همه ابعاد کمی وکیفی را پوشش میدهد.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه اکنون این سیاست در دستور کار دولت است که به برنامه راهبردی اجرایی تبدیل شود، بیان کرد: تقسیم کار در دولت ودستگاههه صورت گرفته و قرار است که دستگاههای اجرایی برنامه خودشان را برای برنامه ششم توسعه که از سال آینده شروع میشود، ارائه بدهند.
وی ادامه داد: فعلا ما برنامه اجرایی تدوین شده در زمینه افزایش جمعیت نداریم که این رشد یا کاهش جمعیتی را از نتیجه آن برنامه بدانیم.
محزون با یادآوری این مطلب که تغییرات وتحولات ملایمی در رشد جمعیت اتفاق افتاده که قابل توجه است، خاطر نشان کرد: این تحولات به دلیل اطلاع رسانی و هشدارهای در جامعه میباشد، تاکیدات رهبری و ورود مسئولان و صاحب نظران این عرصه، خانوادهها را نسبت به آسیبهای تک فرزندی آگاه کرده است.
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور افزود: در سطح خُرد، خانوادهها شاید در خصوص آسیب کم جمعیتی اطلاعات کافی را نداشتند؛ اما در سطح کلان، با آمار واطلاع رسانی جامعه شناسان، روان شناسان و تحلیل گران باعث شد که این حساسیت لازم در آنان شکل بگیرد.
وی ادامه داد: این اطلاعات باعث شد، قبل از پیاده شدن سیاست جمعیتی، خانوادهها در تصمیم خود نسبت به فرزند آوری بدون سیاست تشویقی که یک امر کاملا شخصی است تجدید نظر کنند واین قدرت بزرگی بود.
محزون در خصوص رشد موالید در کشور در سالهای اخیر گفت: این اطلاعات باعث شد؛ که رشد موالید کشور در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن 4.1 درصد افزایش یابد که این یعنی 60 هزار تولد بیشتر در کشور.
وی در پایان با بیان این مطلب که از سال ۹۱ به بعد رشد موالید ما ابتدا ۲.۵ درصد، بعد به ۲.۹ و ۳.۵ درصد رسید وآخرین رشد چهاردرصد میباشد، یادآورشد: ما به سمت یک رشد پایدار حرکت میکنیم و این یک ظرفیت موقت است که باید رصد شود؛ که این رشد در همین جا قطع نشود.
كد خبر:32047
منبع خبر:خبرگزاری دانشجو
تاريخ خبر:1394/06/20