فرهنگ سازي فرزند بيشتر با دست خالي
روابط عمومي حوزه علميه خراسان/ در جستجوي مطالبي در باب فرزندآوري، به سايتي برخوردم كه با اين موضوع به صورت تخصصي فعاليت مي كرد، كمي كه در مطالب اين سايت جستجو كردم، متوجه شدم مدير آن يكي از طلاب حوزه علميه خودمان يعني خراسان
است. به هر زحمتي بود شماره اي از او پيدا كردم و وقت يك گفتگو را فراهم كردم. در اولين ديدار، با طلبه اي جوان با ظاهري ساده و لبي خندان مواجه شدم. در ذيل بخشي از گفتگويمان را آورده ايم:
خودتان را معرفي بفرماييد.
بنده اميرحسين حق خواه، طلبه سطح سه حوزه علميه مشهد و در حال حاضر در مدرسه علميه امام صادق(ع) تحصيل مي كنم. البته با مدرسه علميه نواب نيز ارتباطي دارم.
چه شد كه به فكر موضوع فرزندآوري افتاديد؟!
شش سال پيش كه مقام معظم رهبري در خصوص جمعيت جوان و ابراز دغدغه از وضعيت جمعيتي كشور بياناتي فرمودند و تأكيد بر حضور و فعاليت نخبگان جامعه و روحانيت در اين عرصه داشتند، اولين جرقه درذهن من خورد كه بايد كاري كرد.
فرزندآوري، عاملي براي جلوگيري از طلاق
از طرفي براساس تحقيق ميداني كه در كشور انجام داديم، عامل 95 درصد از طلاقها به دليل وجود بي فرزندي يا كم فرزندي است و حدود 5 يا 7 درصد از طلاقها به دليل اعتياد يا عدم تفاهم يا ديگر موارد بود. يعني در خانوادههايي كه فرزندانشان بيشتر از 2 يا سه فرزند بود، ميزان طلاق بسيار كمتر از خانوادههاي بي فرزند يا كم فرزند است. از طرفي هر چه آمار طلاق در جامعه كمتر شود، ميزان فساد نيز كمتر خواهد شد.
اقدامات شما براي اين كار چه بود؟!
در اولين قدم، بيانات رهبر معظم انقلاب(حفظه الله تعالي) در اين موضوع را در قالب پيامك به دوستان و اطرافيان ارسال مي كردم و تا چند مدت اين كار ادامه داشت. اما پس از مدتي با توسل به ائمه اطهار(عليهم السلام) و حضرت زهرا(سلام الله عليها) به فكر افتادم تا كمي اين كار را توسعه بدهم و قدم بعدي من در اين زمينه طراحي و توزيع پوستر فرزند آوري بود.
در فرآيند طراحي و توزيع پوستر، چون تنها بودم و كسي در اين زمينه با من همكاري نداشت؛ به سختي تعداد 400 پوستر را چاپ كردم و با ماشين پدر همسرم عازم شهرهاي مختلف كشور شدم و اولين پوستر فرزندآوري را در 7 استان توزيع كردم و توزيع هم به اين نحو بود كه به مساجد و بقاع متبركه مراجعه و پوسترها را در معابر عمومي نصب مي كردم.
رهبري از اين موضوع راضي هستند
در سفري كه مقام معظم رهبري به مشهد داشتند، نمونه اين پوستر را به يكي از نزديكان ايشان دادم تا خدمت معظم له برسانند و ايشان را در جريان كارم قرار دهند. بعد از مدتي باخبر شدم كه آقا پوستر را ملاحظه كرده اند و خيلي از كار ابراز رضايت كرده اند لذا از قرارگاه فرهنگي ولي امر بودجه محدودي را براي اين كار درنظر گرفتند.
راه اندازي سايت فرزند بيشتر
بعد از مشورت با برخي از دوستان و اساتيد در اين زمينه و درخواستهاي بعضي از طلاب براي دسترسي آسان به اين پوسترها و مطالب مورد نياز در اين مورد، به فكر افتادم تا سايتي راه اندازي شود تا همه افراد بتوانند در هر كجا هستند به اين محتوا دسترسي داشته باشند. لذا از دو سال گذشته سايتي به آدرسwww.farzandebishtar.ir راه اندازي شد.
آخرين اخبار جمعيتي كشور، همايشهاي برگزار شده در اين زمينه، بيانات رهبري در موضوع فرزندآوري، پاسخ به شبهات جمعيتي، نكات تربيتي خانواده، فرزند، سلامتي، ازدواج، حجاب و...، مقالات، آيات و روايات، بروشورها، پوستر، عكس و فيلم و ساير محتواهاي فرهنگي با موضوع فرزندآوري در اين سايت بارگذاري شده است. همچنين 1200 عنوان كتاب با اين موضوعات همراه با دانلود فايل آن در اين سايت موجود است.
گسترش فعاليتها با همكاري نهادها
در كنار راه اندازي سايت، با هماهنگي با بعضي مراكز و مؤسسات فرهنگي، پوسترهاي بيشتري طراحي و با همكاري آستان قدس رضوي و برخي بقاع متبركه اين پوسترها در اماكن مذهبي و بيلبوردهاي حرم مطهر نمايش داده شد.
همچنين با هماهنگي كه با فرمانداري و ديگر نهادهاي مربوطه انجام شد، پوسترها در اتوبوسهاي مشهد، مترو تهران و قطارشهري مشهد، نصب گرديد.
همچنين جزواتي نيز با همكاري آستان قدس رضوي و مؤسسه ايران جوان چاپ و توزيع شد.
با توجه به اينكه اين موضوع بايد بيشتر در محيط گرم خانوادگي مطرح شود، لذا بروشورهايي جهت توزيع بين خانواده ها با نگاهي جامع كه همه افراد خانواده بتوانند از آن استفاده كنند طراحي، چاپ و توزيع شد و مورد اقبال خانواده ها قرار گرفت.
از طرفي براي ادامه روند توزيع اين بروشورها نياز به حمايت مالي خيرين است كه ان شاء الله بتوانيم گام هاي بيشتري براي رشد جمعيت كشور و نسل شيعه برداريم.
شعار فرزند بيشتر روي محصولات بيشتر
گام بعدي انتشار شعار فرزند بيشتر بود. در گذشته كه شعار فرزند كمتر رواج يافته بود، با بررسي هايي كه انجام شد، متأسفانه مشخص شد كه براي انتشار شعار فرزند كمتر، زندگي بهتر تعدادي از كمپانيهاي يهودي به صورت مستقيم يا غيرمستقيم كمك مالي ميكرده اند. اما در حال حاضر، هيچ نهادي براي انتشار شعار فرزند بيشتر حمايتي نمي كند. با اين وجود، 200 شعار متنوع و كوتاه تهيه شد كه همگي آنها برگرفته از احاديث ائمه معصومين(عليهم السلام) و ديگر متون كوتاه مي باشد. اين شعارها به تعداد زيادي از كارخانه هاي محصولات غذايي، بانكها، مؤسسات و... ارسال شد تا در قبال چاپ هر كدام از اين شعارها، محصولاتشان در سايت فرزند بيشتر معرفي شود و الحمدالله برخي از شعارها برروي محصولاتشان منتشر شد.
استفاده از شبكه هاي مجازي
براي انتشار بيشتر محتواي فرزندآوري، به سراغ شبكه هاي مجازي نيز رفتيم و با همكاري برخي از دوستان در اين شبكه ها نيز گروه هايي را راه اندازي نموديم. همچنين سامانه پيامكي نيز راه اندازي شد تا بتوان از اين طريق نيز اطلاع رساني شايسته اي صورت گيرد.
فرهنگ سازي براي زايمان طبيعي
يكي ديگر از اقدامات انجام شده، فرهنگ سازي براي زايمان طبيعي در كشور است. طبق تحقيقاتي كه از نظر علم پزشكي نيز ثابت شده است، خانمهايي كه زايمانشان طبيعي بوده است، تناسب اندامشان بعد از زايمان زودتر و بهتر صورت مي گيرد.
براساس آمارهايي كه وزرات بهداشت اعلام كرده بود، زايمان سزارين رشد فزاينده اي در كشور داشت، براين اساس، با هماهنگي كه با سازمان زنان و خانواده در قم و شوراي عالي انقلاب فرهنگي انجام شد، مقرر شد تا در اين زمينه فرهنگ سازي و اقدامات جدي انجام شود كه بعد از آن اقدامات مطلوبي همچون مراكز رايگان زايمان طبيعي در كشور انجام شد كه اولين سايتي كه اين مراكز را در كل كشور بارگذاري كرد، سايت فرزند بيشتر بود.