صندوق بین المللی جمعیت با چه اقداماتی به مسئله کاهش جعیت دامن زده است؟
این صندوق از راه های مختلفی به کاهش جمعیت دست زده است، به عنوان مثال حدود 13 روش و راهکار از سوی این صندوق برای کاهش جمعیت و پیشگیری از بارداری در ایران ارائه شده است.
همچنین چاپ کتاب تنظیم خانواده، ترویج انجام عمل های وازکتومی و توبکتومی و رایج کردن عمل سزارین باهدف کاهش فرزندآوری از دیگر اقدامات این صندوق است.
در واقع این صندوق با رواج عمل سزارین هدفی مشخص را دنبال می کرده است زیرا زنان ما با انجام سزارین دیگر توانایی به دنیا آوردن فرزند سوم را ندارند و معمولا زنان سزارینی به علت عوارض این عمل بیش از دو فرزند به دنیا نمی آورند.
• شما تصور می کنید که از چه راهی می توان در زمینه بحث ازدیاد نسل و تاکیدات رهبر معظم انقلاب در این ارتباط فرهنگسازی و اقدام کرد؟
مهمترین راه برای فرهنگسازی و نابودی توطئه های دشمن این است که رسانه ملی هوشیار باشد و در این رابطه به درستی فرهنگسازی، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی انجام دهد. تریبون رسانه ملی باید در خدمت اهداف افزایش جمعیت قرار گیرد و طبعا فیلم ها و مجموعه های آموزشی در این رابطه ساخته و تولید شود.
انتظار می رود که این مجموعه افزایش جمعیت را سیاستی اثرگذار بداند و خود نیز آگاه باشد که امنیت یک کشور باید از طریق نیروی انسانی کافی و تجهیزات لازم تامین شود. علاوه بر این همه ما می دانیم که وجود جمعیت جوان می تواند ضامن پیشرفت یک جامعه در تمامی حوزه ها باشد.
طی سالیان قبل سیاست «تحدید موالید» در کشور پیاده سازی شد و در این راستا از سوی رسانه ملی اقدام های متعددی به منظور فرهنگسازی این پدیده صورت گرفت. این بخش در آن زمان به خوبی توانست ماموریت خود را انجام دهد بنابراین در شرایط فعلی نیز باتوجه به بحران کاهش جمعیت، باید رسانه ملی در نگرش و رفتار خانواده ها در زمینه فرزندآوری تغییری اساسی ایجاد کند.