به گزارش فرهنگ نیوز ، در چه کشورهایی افرادی که بالاترین میزان درآمد را دارند، بیشترین مالیات را پرداخت می کنند؟ و در چه کشورهایی بیشترین مالیات را کسانی می پردازند که درآمد متوسط دارند؟ دهها سال است که مالیات بر درآمد به یک مشکل حساس و بحث انگیزسیاسی تبدیل شده است.در سال ۱۹۶۶ بود که گروه موسیقی بیتل ها آهنگ "مامور مالیات" را ساختند. این آهنگ به نشانه اعتراض به نرخ مالیات بردرآمد ۹۵درصدی موسوم به "سوپرمالیات" بود که دولت هارولد ویلسون، نخست وزیر وقت بریتانیا از حزب کارگر، مقرر داشته بود و گروه بیتل ها می بایستی مالیات بردرآمد خود را بر اساس آن می پرداختند. در حال حاضر، بالاترین نرخ مالیاتی در بریتانیا، نصف نرخی است که دولت هارولد ویلسون تعیین کرده بود، ولی مالیات هنوز سوژه جر و بحث زیادی است. فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه در جریان مبارزات انتخاباتی خود قول داده بود که برای درآمدهای بالاتر از یک میلیون یورو، هفتاد و پنج درصد مالیات وضع کند. جای تعجب نیست که این برنامه با اعتراض شدید ثروتمندانی که او زمانی گفته بود آنان را "دوست ندارد" مواجه شد.دادگاه های فرانسه در سال ۲۰۱۲، این سیاست آقای اولاند را مغایر با قانون اساسی تشخیص دادند ولی او قانون را ترمیم کرد که در نتیجه آن کارفرمایان متعهد به پرداخت این مالیات می شدند. درآمد خالص سالانه زلاتان ابراهیموویچ، بازیکن مهاجم باشگاه پاری سن ژرمن به میلیونها یورو میرسد . به عبارت ساده تر، با اجرای این قانون، باشگاه فوتبال پاری سن ژرمن، باید برای ۱۱میلیون یورو، درآمد خالص سالانه زلاتان ابراهیموویچ، بازیکن مهاجم این باشگاه، حدود ۳۵ میلیون یورو به دولت فرانسه مالیات بپردازد. نرخ مالیات برحسب این که شخص در چه کشوری زندگی می کند بسیار متفاوت است.شرکت حسابداری پرایس واترهاوس کوپرز، نرخ پرداخت مالیات در ۲۰ کشور پیشرفته صنعتی جهان (گروه ۲۰) را محاسبه کرده است.این شرکت حساب کرده که در سال ۲۰۱۳، در هر کشور عضو گروه ۲۰، کسی که درآمد سالانه اش حدود ۴۰۰هزار دلار و میزان وامش یک میلیون و دویست هزار دلار است پس از کسر مالیات و بیمه اجتماعی چه مقدار پول خواهد داشت. فرض محاسبه این است که این شخص متاهل و دارای دو فرزند است و سن یکی از فرزندانش کمتر از ۶ سال است.طبق این محاسبه در هر یک از بیست کشور مورد بحث، درصدی که شخص به نسبت درآمدش به خانه می برد از این قرار است:
ایتالیا- ۵۰ ممیز ۵۹ درصد (درآمد خالص شخص از حقوق ۴۰۰ هزار دلاری، ۲۰۲ هزار و ۳۶۰ دلار است)
هند- ۵۴ ممیز ۹۰درصد
بریتانیا-۵۷ ممیز۲۸ درصد
فرانسه-۵۸ ممیز۱۰درصد
کانادا-۵۸ ممیز ۱۳درصد
ژاپن-۵۸ ممیز۶۸ درصد
استرالیا-۵۹ ممیز۳۰درصد
ایالات متحده آمریکا-۶۰ ممیز ۴۵درصد( براساس نرخ مالیات ایالت نیویورک)
آلمان-۶۰ ممیز۶۱درصد
آفریقای جنوبی-۶۱ ممیز۷۸ درصد
چین-۶۲ ممیز ۵ صدم درصد
آرژانتین-۶۴ممیز۶۴درصد
ترکیه-۶۴ممیز۶۴درصد
کره جنوبی-۶۵ممیز۷۵درصد
اندونزی-۶۹ممیز۷۸درصد
مکزیک-۷۰ممیز۶۰درصد
برزیل-۷۳ممیز۳۲درصد
روسیه-۸۷درصد
عربستان سعودی-۹۶ممیز۸۶درصد ( یعنی درآمد خالص شخص از حقوق ۴۰۰هزار دلاری،۳۸۷هزار و ۴۰۰ دلار است)
در بیشتر ۱۹ کشور پیشرفته صنعتی جهان (اتحادیه اروپا بیستمین است) درآمد خالص بین ۲۳۰هزار تا ۲۸۰هزار دلار است. ولی یک عامل مهم که هنگام مقایسه نرخ مالیات ها باید در نظر داشت، سقف درآمد در محاسبه نرخ مالیات است که فشار مالیات در آنجا حس می شود چون تفاوت پرداخت مالیات را بسیار زیاد می کند. بن ویلکینس، از شرکای شرکت حسابداری پرایس واترهاوس کوپرز، می گوید: "در بریتانیا ۴۵ درصد که بالاترین نرخ مالیات است هنگامی شامل حال شخص می شود که درآمدش حدود ۲۵۰هزار دلار باشد در حالی که در ایتالیا شخصی که درآمدش ۱۲۵ هزار دلار در سال است باید بالاترین نرخ مالیات را که ۴۳ درصد است، بپردازد." در خارج از گروه ۲۰، در دانمارک تمام درآمدهای بالای ۶۰ هزار دلار مشمول پرداخت ۶۰درصد مالیات می شود. برای بیشتر مردم داشتن درآمد کلانی که مشمول بالاترین نرخ مالیاتی می شود، تنها یک رویا است؛ پس تکلیف بقیه مردم که درآمدشان در حد متوسط است چه می شود؟ مقایسه کردن نرخ مالیات ها کار مشکلی است. مالیات بردرآمد تنها یکی از انواع مالیات هاست. بیشتر مردم مالیات های مختلف دیگری نیز پرداخت می کنند مانند بیمه های اجتماعی. از طرف دیگر کسانی که صاحب فرزند هستند ممکن است از تخفیف های مالیاتی استفاده کنند.سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، تعدادی از حقوق متوسط مردم را مقایسه کرده است. موریس نتلی، رئیس بخش آمار مالیاتی در این سازمان می گوید: "بلژیک با ۴۹ درصد مالیات بر درآمد و بیمه اجتماعی ( بیمه ملی) در صدر فهرست آمار قرار دارد. پس از آن آلمان است که نرخ مالیاتی اش ۳۹ممیز ۹درصد است. شیلی با ۷ درصد و مکزیک با ۹ و نیم درصد دارای پایین ترین نرخ مالیاتی برای شهروندان با درآمد متوسط هستند. نرخ های مالیاتی ذیل برای کسانی است که متاهل نیستند و درآمدشان متوسط است:
بلژیک- ۴۲ممیز۸۰ درصد
آلمان-۳۹ممیز۹۰درصد
دانمارک-۳۸ممیز ۹۰ درصد
مجارستان-۳۵درصد
اتریش-۳۴درصد
یونان-۲۵ممیز۴درصد
کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه- به طور متوسط ۲۵ ممیز۱۰ درصد
بریتانیا-۲۴ممیز۹درصد
ایالات متحده آمریکا-۲۲ ممیز۷۰ درصد
زلاند نو-۱۶ممیز۴۰درصد
اسرائیل-۱۵و نیم درصد
کره جنوبی-۱۳درصد
مکزیک-۹ و نیم درصد
شیلی-۷درصد
نرخ مالیاتی ذیل شامل کسانی می شود که متاهل و دارای ۲ فرزند هستند:
دانمارک-۳۴ممیز۸درصد
اتریش-۳۱ممیز۹درصد
بلژیک-۳۱ممیز۸درصد
فنلاند-۲۹ممیز۴ درصد
هلند-۲۸ممیز۷درصد
یونان-۲۶ممیز۷درصد
بریتانیا-۲۴ممیز۹درصد
آلمان-۲۱ممیز۳درصد
کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه - ۱۹ممیز۶درصد
ایالات متحده آمریکا-۱۰ممیز۴درصد
کره-۱۰ممیز۲درصد
جمهوری اسلواکی-۱۰درصد
مکزیک-۹ونیم درصد
شیلی-۷درصد
جمهوری چک-۵ممیز۶درصد
در آلمان تخفیف قابل توجه مالیاتی برای داشتن فرزند سبب می شود نرخ مالیات از ۳۹ممیز ۹درصد به ۲۱ممیز۳درصد کاهش یابد. در کشورهای عضو گروه ۲۰ تاهل و داشتن فرزند نرخ مالیات را به طور متوسط ۵ و نیم درصد کاهش می دهد. یونان تنها کشوری است که ازدواج و داشتن فرزند موجب پرداخت مالیات بیشتر می شود. البته هدف از پرداخت مالیات، فراهم آوردن خدمات توسط دولت است.موریس نتلی می گوید: "در بسیاری از کشورهای اروپایی نرخ مالیات و بیمه اجتماعی بالاست ولی در مقایسه با سایر نقاط جهان خدماتی که این دولت ها فراهم می آورند سخاوتمندانه است. اگر شما بیمار یا بیکار شوید دولت به شما کمک می کند و ترتیبات دریافت حقوق بازنشستگی سخاوتمندانه ای نیز وجود دارد."