مدیر کل جمعیت ، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در همایش ازدواج سالم و پایدار جوانان که در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد، گفت: حدود 11 میلیون دختر و پسر در کشور در آستانه ازدواج هستند که بخشی از آنان در حال پشت سر گذاشتن سن باروری هستند و سن مناسب ازدواج یکی از عوامل مهم رضایت از زندگی است.
دکتر محمد اسماعیل مطلق ادامه داد: کسانی که ازدواج مناسب دارند دارای رضایت بیشتر و از سلامت روان بهتری برخوردار هستند و در امورات زندگی شادتر و ارتباطات اجتماعی بهتری دارند.
مدیر کل جمعیت خانواده وزارت بهداشت با اشاره به اینکه روند ازدواج در کشور از سال 93 تا 85 روند رو به کاهش داشته است و متاسفانه طلاق در جامعه افزایش پیدا کرده است گفت لازم است روحانیون و بزرگان و همه سازمانها و دستگاههای ذیربط در زمینه تسهیلات ازدواج برنامه ریزی کنند.
دکتر مطلق ازدواج را تکیه گاه سلامتی همه افراد جامعه برشمرد و تصریح کرد: در سال 93 به ازای هر ساعت 19 طلاق در کشور صورت گرفته است و 80 درصد مطلقه های کشور زیر 30 سال هستند.
وی ادامه داد: سالانه 440 هزار فرصت فرزند آوری در کشور از دست می رود که از این تعداد 410 هزار مربوط به زنان ازدواج نکرد ه است.
بر اساس این گزارس دکتر محمد اسلامی معاون اجرایی دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت نیز در این همایش گفت: ازدواج در ارتقاء شاخصهای سلامت جامعه نقش بسزایی دارد و تحقیقات نشان داده است که افراد متاهل سالم تر و از سلامت روحی بهتر و نشاط اجتماعی بیشتری برخوردار هستند.
دکتر اسلامی توجه زوجین به 5 سال اولیه زندگی مشترک را یکی از عوامل موفقیت آنان درپیشبرد زندگی مشترک آنان عنوان کرد.
وی همچنین استفاده ازشیوه های مورد پذیرش فرهنگ ایرانی در مسیر ازدواج را از راهکارهای موفقیت زوجین برشمرد.
آیت الله سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زاهدان نیز درهمایش ازدواج سالم که مقارن با سالروز ولادت کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد اظهار داشت : خداوند در قرآن کریم از آفرینش دو جنس مرد و زن بعنوان آیت و از ازدواج مناسب بعنوان ارمغان الهی یاد کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان ازدواج مناسب و مودت و مهربانی زوجین در سایه رسیدن به کمال را در زمره سفارشات دین مبین اسلام برشمرد و افزود: سکینه و آرامش مبتنی بر ازدواج با داشتن همسر مناسب و موافق به طبع انسان مهیا خواهد شد.
دکتر میری رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز گفت: مشاهدات و بررسی های انجام شده در سالهای گذشته نشان داده است که سن ازدواج در استان سیستان و بلوچستان که از استانهای برتر کشور در زمینه بالندگی و جوانی جمعیت است رو به افزایش است که این موضوع خطر جدی برای استان ما محسوب می شود.
وی همچنین آموزش در زمینه کاهش طلاق در جامعه و سایر آسیبهای اجتماعی بنیان خانواده و ترویج فرهنگ ازدواج جوانان به منظور پایین آمدن سن ازدواج در جامعه را از اهداف این همایش عنوان کرد.
گفتنی است: همایش ازدواج سالم و پایدار در جوانان با حضور مدیر کل سلامت خانواده وزارت بهداشت رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ،مدیران نهادهای استان و اعضای هیات علمی ،کارشناسان و اقشار مردم در دانشکده دندانپزشکی برگزار شد. /119/201