در ادامه بحث فرا گرفتن روابط اجتماعی کودک در بستر خانواده و موانعی که به آن اشاره شد، به این نتیجه رسیدیم که موجبات انزوا طلبی کودک را همین موانع که
1* تغییراخلاق تولید مثل در خانواده ها و 2* تلویزیون است را فراهم می آورد.
حال برخی بر این باورند که این معضل را می توان با مهدکودک حل کرد. کودک با حضور در مهدکودک در سطحی بسیار بالاتر از خانواده می تواند روابط اجتماعی را یاد بگیرد. این افراد از یک نکته بسیار مهم غافل هستند. کودک پیش از حضور در میدان بزرگ اجتماع باید با اصول تربیتی آشنا شود. پیش از آشنایی با این اصول و نهادینه شدن آن در وجود کودک، حضور او در یک میدان وسیع اجتماعی؛ مثل مهدکودک، موجب می شود تاثیرگذاران تربیتی در زندگی کودک زیاد شود. زیاد شدن تاثیرگذاران تربیتی در سنی که هنوز شخصیت کودک شکل نگرفته ، بشدت تربیت او را دشوار می کند. یک کودک سه ساله در محیط مهدکودک حداقل با چند مربی در ارتباط است:
اول: مربی مهدکودک که روش تربیتی و خوراک های تربیتی که او به بچه ها می دهد، نمیتواند با اصول تربیتی مورد نظر والدین همه ی فرزندان یکسان باشد.
دوم: محصولاتی که برای بچه ها جهت سرگرمی یا آموزش استفاده می شود، در بسیاری از مهدکودک ها برای ساکت کردن و سرگرم کردن بچه ها از انواع موسیقی ها، کارتن ها و بازی های رایانه ای استفاده می شود که خود، یک مربی دیگر است.
سوم: بچه ها و رفتارهای بسیار متفاوتی که در میانشان وجود دارد، خود یک مربی واقعی است. بچه ها با انس گرفتن با یکدیگر به شدت از رفتار هم تاثیر می پذیرند. در مهدکودک به راحتی فرهنگ خانواده ها از طریق بچه ها به یکدیگر منتقل می شود.
چهارم: رفتارهای متفاوت والدین با فرزندانشان نیز یکی دیگر از مربیان کودکان مهدکودکی است. وقتی والدین، کودکانشان را به مهد آورده و از مهد می برند، صحنه هایی خلق می شود که به شدت روی توقعات و ذهنیت کودک تاثیر می گذارد؛ مثلا وقتی ظهر مادری سوار بر یک ماشین مدل بالا در مقابل مهدکودک توقف می کند و در حالی که در دستش یک خوراکی خوشمزه و یا اسباب بازی آنچنانی است به استقبال کودکش می آید، توقع کودکان دیگر را از زندگی و والدینش بالا می برد. حالا اگر مادر یکی دیگر از کودکان از اتوبوس پیاده شدو با یک خوراکی معمولی و یا دست خالی به استقبال کودکش بیاید، چه ذهنیت برای کودک ایجاد می شود؟
*لازم بذکر است شخصیت کودک در سنین زیر 7 سال در حال شکل گرفتن است و بسیار تاثیر پذیر. پدر و مادر با تربیت صحیح می توانند به جای اینکه نگران تاثیرپذیری کودک خود در سنین بالاتر باشند، او را تبدیل به فردی موثر کنند.