گزیده سخنان آیت الله مکارم شیرازی
گزیده سخنان آیت الله مکارم شیرازی درباره پیامدهای کاهش جمعیت کشور
حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی، در آغاز درس خارج فقه خود که با حضور طلاب و روحانیان در مسجد اعظم قم برگزار شد، با ابراز تاسف از بهم خوردن رابطه برخی از والدین با فرزندان، تاکید کرد: متاسفانه در شرایط کنونی برخی از فرزندان احترام والدین خود را نگه نمی دارند و با آنها بدرفتاری می کنند؛ در حالی که آموزه های دینی نسبت به ضرورت تکریم پدر و مادر از سوی فرزندان تاکیدات بسیار ویژه و خاصی دارد.
از سویی دیگر والدین نیز نباید نسبت به فرزندان خود به ویژه در امر مهم و مقدس ازدواج سخت گیری کنند، سخت گیری های بیهوده و بیجا سبب ایجاد مشکلاتی در جوان شما و همچنین جامعه می شود.
با همین وضعیت پیش برویم جمعیت کشور به کمتر از نصف می رسد
من از منابع معتبر آمار گرفته ام، وضعیت جمعیت در کشور ما به شدت رو به ضعف و خطر می رود و سال به سال آمار جمعیت کشور ما کمتر می شود.
پیش بینی می شود اگر به همین صورت پیش برویم، جمعیت ما تبدیل به نصف و حتی کمتر می شود؛ در این صورت جامعه ما به یک جامعه پیر تبدیل و مشکلات بسیاری برای کشور ایجاد خواهد شد.
هر خانواده باید حداقل سه فرزند داشته باشد
هر خانواده باید حداقل سه فرزند داشته باشد.
متاسفانه بر اثر تبلیغات سؤ دشمنان و خارجی ها مساله عقیم کردن مردان و زنان پیشنهاد شد و الان بسیاری از کشورها با این مشکل مواجه هستند؛ متاسفانه ما نیز در دام آنها افتاده ایم.
البته الان این موضوع ممنوع شده است، اما من با صراحت اعلام می کنم طبیبی که مخفیانه این کار را بکند جنایت می کند و باید تحت تعقیب واقع شود.
تاکید بر ضرورت آسیب شناسی کاهش آمار جمعیت کشور
عوامل تشویقی و ترغیبی فرزند آوری بیشتر نیز باید تبیین شود و به مردم اعلام شود و دولت نیز باید با برنامه ریزی صحیح برای افزایش جمعیت کشور تلاش کنند.
تک فرزندی و دو فرزندی شعاری غلط است. به ویژه فرزندان تک غالبا افرادی پر توقع و مضر به حال جامعه هستند؛ به هیچ وجه یک فرزندی و دو فرزندی نباید ترویج شود. باید به عنوان وظیفه شرعی و وظیفه اجتماعی این مساله را مورد توجه قرار دهیم.
روحانیت رسالت خود را انجام دهد
آقایان این مسائل را به اطلاع مردم برسانند، وظیفه شرعی خود را انجام دهند تا افرادی نگویند از کجا می خواهیم روزی و خوراک آنها را تامین کنیم؛ خداوند رزاق انسان است و خودش روزی فرزندان را می دهد و دولت ها در این امر مسؤولند.
برخی از بهانه گیری های درباره فرزند آوری رفاه طلبی است
نباید با بهانه هایی همچون درس خواندن، خرج و مخارج و دیگر مسائل که رفاه طلبی بیش نیست، نسبت به فرزند آوری بیشتر بی توجه باشیم. امیدواریم جامعه ما بیدار شود و به وظیفه شرعی و اجتماعی خود عمل کند.
منبع: خبرگزاری رسا
*با استفاده از خبر درج شده در تاریخ ۲۷ /۹ /۹۲