سرپرست دانشگاه علوم پزشکی جهرم در این مراسم گفت: سه روز برگزاری این همایش حاصل سه ماه تلاش فشرده و یک سال برنامه ریزی بود و خوشحالیم که این همایش خروجیهای خوبی در سطح کشور داشت که همه اینها به دلیل حضور خوب اساتید حوزه و دانشگاه داخلی و خارجی بود.
ˈرحیم رئوفیˈ ابراز امیدواری کرد: دبیرخانه اولین کنگره اخلاق تولید مثل حداقل به مدت شش ماه به صورت فعال، پویا و مداوم فعالیت تا خروجیهای این کنگره را به فرآیند تبدیل کند و دستاوردهای همایش برای مقام معظم رهبری فرستاده شود.
وی افزود: خوشحالیم که مشاور مقام معظم رهبری و رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، وزیر بهداشت، روسای کمیسیونهای فرهنگی و بهداشت مجلس، استاندار فارس و اساتید برجسته داخلی و خارجی در این همایش حضور داشتند.
او گفت: همه اینها نشان دهنده آن است که این همایش دستاورهای خوبی داشته و از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده بطوریکه این کنگره در راستای تدابیر رهبر معظم انقلاب در خصوص مباحث جمعیت شناسی گامهای خوبی برداشت.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جهرم ادامه داد: امید است در همایشهای آتی بتوانیم از اساتید و صاحبنظران کشورهای اروپایی و غیرمسلمان هم دعوت کنیم و از تجربیات و نقطه نظرات آنها بهره مند شده و دستاورهای این همایش را به آنها انتقال دهیم.
وی همچنین از دست اندرکاران این همایش به ویژه از وزارت بهداشت، مرکز پژوهشهای مجلس، پژوهشگاه رویان، جامعه المصطفی العالمیه، موسسه رواق حکمت، دانشگاه پونای هند، انجمن تخصصی باروری و ناباروری ایران، دانشگاه قم، بنیاد فرهنگی پژوهشی پیمان غدیر و همچنین دستگاههای امنیتی و اجرایی شهرستان به ویژه فرمانداری ویژه جهرم و اهالی رسانه که در امر برگزاری این همایش دانشگاه علوم پزشکی جهرم را یاری کردند تقدیر کرد.
دبیر اجرایی اولین کنگره اخلاق تولید مثل نیز طی گزارشی از مراحل برگزاری کنگره گفت: 500 نفر در بخشهای علمی و اجرایی در امر برگزاری این همایش با دانشگاه علوم پزشکی جهرم همکاری داشتند.
ˈکاووس صلحجوˈ افزود: 20 کارگاه در قالب شش نشست تخصصی در مدت سه روز برگزاری همایش مهمترین دستاوردهای خود را در حوزه تولید مثل و ناباروری ارائه کردند.
وی گفت: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری در بحث جمعیت شناسی این دانشگاه وظیفه خود می دانست که چنین کنگره ای را در سطح بین المللی برگزار کند که بیش از 400 نفر میهمان خارجی و داخلی به صورت ویژه و عادی در مدت برگزاری در برنامه های کنگره در دانشگاه علوم پزشکی جهرم حضور یافتند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی جهرم افزود: از ویژگیهای مهم برگزاری همایش همزمانی آن با هفته پژوهش و روز وحدت حوزه و دانشگاه می توان اشاره کرد.
دبیر اجرایی اولین کنگره اخلاق تولید مثل هم درباره نتایج برترین سخنرانان و پوستر گفت: در این همایش 286 مقاله به دبیرخانه همایش رسید که پس از داوری 51 مقاله به صورت سخنرانی و 155 مقاله در بخش ارائه پوستر پذیرفته شد.
وی افزود: در بخش سخنرانان ˈمحسن رحمانیان، حبیبه غضنفرپور، مرتضی پوراحمد، معصومه گلستان جهرمی و اقبال حیدر حیدریˈ و در بخش پوستر ˈاقدس کریمی، فاطمه فروتن، مریم پورفرید جهرمی، زهرا خدابنده جهرمی و مهران معتمدیˈ از سوی هیات داوران کنگره بین الملی اخلاق تولید مثل و سومین همایش ملی اخلاق در شیوه های نوین درمان ناباروی با اهدا لوح تقدیر و تندیس کنگره تجلیل شدند.
سخنران ویژه اختتامیه کنگره بین المللی اخلاق تولید مثل و شیوه های نوین درمان ناباروری نیز آیت الله ˈسیدسلمان علی نقویˈ رییس حوزه علمیه پاکستانیهای مقیم ایران بود که با موضوع دیدگاههای فقهی شیعه و اهل سنت در زمینه کنترل جمعیت سخن گفت.
جهرم در فاصله 193 کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.ک/
2